INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

séd patak

gyilkosság

k. dániel

Új részletek a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

Új részletek a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

Infostart

Egy elmeorvosi vizsgálaton sok minden múlhat a Bors szerint.

Eredeti büntetése szerint javítóintézetben kellett volna tartózkodnia a 19 éves fiatalembernek abban az időben, amikor - a gyanú szerint - megölte 6 éves unokatestvérét a Séd pataknál - írja a Bors. Három évig kellett volna ott lennie, de egy év után kiengedték.

A férfi 2016-ban életveszélyes (öngyilkos) fenyegetőzések miatt került egy nagykanizsai javítóintézetbe, és folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Volt, hogy tűt nyelt - a lap szerint feltételezhetően azért, mert ilyenkor az embert kórházba viszik, ahonnan könnyebb megszökni.

Hogy a javítóintézeti cselekmények ellenére miért kerülhetett mégis ki, arra a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól a lap egyelőre nem kapott választ.

A gyámság alatt álló férfi nem tett részletes vallomást, így a gyilkosság körülményeiről sem sokat tudni, ám amikor a tettére fény derült, megpróbálta megölni magát.

Ha az elmeügyi szakértői vizsgálat megállapítja, hogy nem beszámítható, előfordulhat, hogy nem kerül börtönbe - írja a lap.

Nehéz lehet megelőzni egy ilyen gyilkosságot

Kitanics Márk klinikai szakpszichológust, igazságügyi pszichológus szakértőt egyebek között a gyermekgyilkosságok elkövetőinek motivációjáról kérdezte a Tolna megyei hírportál. A szakember szerint ez lehet indulatkezelési nehézség, olyan agresszív törekvés, amelyen nem tud úrrá lenni az elkövető. Más esetekben szexuális motiváció, vagy bosszúálló attitűd állhat a háttérben.

Kitanics Márk arról is beszélt, hogy az ilyen gyilkosság nehezen megelőzhető, hiszen nem látható előre, hogy ilyen súlyos bűncselekményt fog elkövetni valaki.

"Az illető időzített bombaként járkál közöttünk, de amíg nem robban fel, nincsenek eszközök, amelyekkel fel lehetne lépni ellene" - fogolmazott a szakember.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018