eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Police.hu

Fordulat a szekszárdi gyerekgyilkosság ügyében

A 19 éves fiú korábban beismerte unokatestvére megölését, de most tagadja.

Márciusban halt meg egy hatéves kislány Szekszárdon. Leonetta holttestét egy patak medrében találták meg, halálát fulladás okozta, de testén több súlyos sérülés nyoma is látható volt. A rendőrök a helyszínen találtak egy térkövet is, melyről egyértelműen megállapították, hogy a gyilkosság során használták.

Rövid időn belül elfogtak egy 19 éves helyi férfit, a megölt kislány unokatestvérét, aki elszámoltatása során részben elismerte a gyilkosságot.

Most viszont a fiú már tagadja, hogy ő ölte volna meg a kislányt. Azt mondja,

nem volt egyedül a gyilkosság idején.

Szavait igazolni látszik, hogy a kődarabon, amivel a kislányt ütlegelték, nem csak az ő DNS-e található.

„A minta arra, hogy az összes, a rendszerben rögzített DNS-sel összevessék, alkalmatlan, ám egy emberével össze tudnák hasonlítani – mondta a Blikknek Székely Gábor, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület vezető ügyvédje, aki Vidák Aladár elnökkel, az elhunyt kislány családjának jogi képviselőjével beszélt a fejleményekről.

A szakemberek szerint a gyilkossággal gyanúsított tinédzser meg is nevezett egy személyt, akihez szerinte a másik DNS tartozik. Ezt az embert a rendőrök korábban tanúként hallgatták meg. Akkor ő maga ajánlotta fel a hatóságoknak, hogy vegyenek tőle DNS-mintát, ám ez mégsem történt meg.

„A vádirat elkészült, úgy, hogy ezt a plusz-DNS-t nem vizsgálták. Éppen ezért mindenképpen indítványozom a további nyomozást erre vonatkozóan” – tette hozzá Székely.

A lap úgy tudja, a feltételezett társtettes szintén a környéken, néhány házzal odébb élt, ám a nyomozás vége felé felszívódott. Az ügyvéd szerint bár kamera rögzítette, ahogy unokatestvére a kislánnyal sétált, a patak partjára több másik út is vezet, így nem lehet kizárni, hogy valóban van még egy ember, aki felelőse lehet a történteknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×