eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Police.hu

Újabb fordulat a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

A gyanúsított a sértett unokabátyja, az ügyészség kezdeményezte a 19 éves férfi előzetes letartóztatását a 6 és fél éves kislány sérelmére elkövetett emberölés ügyében.

A Tolna Megyei Főügyészség indítvány tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához annak a 19 éves szekszárdi férfinak a letartóztatására, akit a nyomozó hatóság szombat reggel vett őrizetbe az előző este holtan talált kislány megölése miatt.

A közlemény szerint a férfit tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fiatal felnőtt gyanúsítottat még korábban, 2017. őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte.

A gyanúsított a sértett unokabátyja, a két család egy közös udvarú ingatlanban lényegében együtt élt.

Március 8-án 16 óra 30 perc körül a gyanúsított ismeretlen ígérettel hívta el otthonról a sértettet a patak melletti töltésre. Ezt követően bántalmazta, egy nagyobb tárggyal legalább 6 ütést mért a sértett fejére. A sértett holttestét a nyomozó hatóság 18 óra 45 perckor találta meg a patak medrében.

Az ügyészség szerint a letartóztatás, mint személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének általános és különös feltételei egyaránt fennállnak. Így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne; ahogyan az is, hogy a bizonyítást megnehezítené, tárgyi bizonyítási eszközt elrejtene, a tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Szabadlábra kerülése esetén a bűnismétlés lehetősége is fennáll.

Az emberölés bűntettének törvényi büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A gyanúsítottal szemben azonban életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki, mivel még nem töltötte be a 20. életévét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×