INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

gyermekgyilkosság

szekszárd

ügyészség

Újabb fordulat a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

Újabb fordulat a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

Infostart

A gyanúsított a sértett unokabátyja, az ügyészség kezdeményezte a 19 éves férfi előzetes letartóztatását a 6 és fél éves kislány sérelmére elkövetett emberölés ügyében.

A Tolna Megyei Főügyészség indítvány tett a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájához annak a 19 éves szekszárdi férfinak a letartóztatására, akit a nyomozó hatóság szombat reggel vett őrizetbe az előző este holtan talált kislány megölése miatt.

A közlemény szerint a férfit tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fiatal felnőtt gyanúsítottat még korábban, 2017. őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte.

A gyanúsított a sértett unokabátyja, a két család egy közös udvarú ingatlanban lényegében együtt élt.

Március 8-án 16 óra 30 perc körül a gyanúsított ismeretlen ígérettel hívta el otthonról a sértettet a patak melletti töltésre. Ezt követően bántalmazta, egy nagyobb tárggyal legalább 6 ütést mért a sértett fejére. A sértett holttestét a nyomozó hatóság 18 óra 45 perckor találta meg a patak medrében.

Az ügyészség szerint a letartóztatás, mint személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének általános és különös feltételei egyaránt fennállnak. Így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne; ahogyan az is, hogy a bizonyítást megnehezítené, tárgyi bizonyítási eszközt elrejtene, a tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Szabadlábra kerülése esetén a bűnismétlés lehetősége is fennáll.

Az emberölés bűntettének törvényi büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A gyanúsítottal szemben azonban életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki, mivel még nem töltötte be a 20. életévét.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018