eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Stefán Andrea Jozefa trolibuszvezető, a Szegedi Közlekedési Kft. csapatának tagja versenyez a tömegközlekedési járművezetők országos versenyén a BKV Zrt. Zách utcai telephelyén 2018. június 2-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Megkéselte a trolivezetőt, mert leszállította a dohányzás miatt

 Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért és súlyos testi sértés kísérletéért emeltek vádat az 51 éves férfi ellen.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint az 51 éves férfi tavaly, egy júliusi déliutánon ittas állapotban a 70-es trolibuszon utazott, és cigarettázott, amikor a XIV. kerület, Olof Palme sétány és Zichy utca kereszteződésénél található megállónál a jármű vezetője odament hozzá és felszólította, hogy szálljon le a troliról.

A férfi ezt meg is tette, ám hirtelen visszafordult, egyik lábával fellépett a járműre, miközben elővett egy bicskát, amellyel megszúrta a tőle éppen távolodó sofőrt. A vezető részbe kitért a szúrás elől, azonban a karja így is könnyebben sérült.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a vádlottat rövid időn belül elfogták, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség pedig vádat emelt ellene felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfit emiatt akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújthatják - áll a fővrosi főügyész közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×