eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nyomoznak a Zsolnay cég irodájánál történtek ügyében

Rongálás miatt indított eljárást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosának budapesti irodájánál történtek ügyében a rendőrség.

Hétfőn a bama.hu írt arról, hogy hétfőre virradóra lövést adtak le Bachar Najari, a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosának budapesti irodájánál.

A Dunántúli Napló azt írta: a szír-svájci üzletember felesége, a Zsolnay zrt. igazgatóságának elnöke szerint az esetnek köze van ahhoz, hogy ők már vasárnap bejelentették: kedden nemzetközi sajtótájékoztatóra készülnek, és ott komoly bejelentéseket is kívánnak tenni a Zsolnay-gyár körül kialakult helyzetről. Ezért az esetet "figyelmeztetésnek tekintik" - írta a bama.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére hétfő este azt írta: a helyszíni adatgyűjtés és a szemle alapján nem merült fel a gyanúja annak, hogy az üvegen látható sérülés lövéstől származik. A rendelkezésre álló adatok alapján azt feltételezik, hogy az "ablaküveg egy kintről nekidobott tárgy következtében repedt meg és pókhálósodott be".

A rendőrök adatgyűjtést végeztek és helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg. A történtek tisztázása érdekében a VII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen - írta a BRFK.

A NAV nyomozói április 26-án reggel szállták meg a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pécsi székhelyét. Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense aznap az MTI-vel közölte, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indítottak büntetőeljárást, további tájékoztatást azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×