INFORÁDIÓ
2021. június 24. csütörtök
Iván

zsolnay

2021.04.14. 16:20

Eredeti pompájában épül újjá a Budavári Palota különlegessége – képek

Augusztus 20-ától lesz látogatható a Budavári Palota elsőként rekonstruált történelmi tere, a Szent István-terem. A helyiség egyik fő látványossága az a Zsolnay kerámiakandalló lesz, amely a második világháborúban a teremmel együtt megsemmisült. A Várkapitányság szakemberei az elmúlt hetekben megkezdték a Zsolnay gyárban rekonstruált kandalló beépítését az újjászülető terembe.
2019.08.02. 10:43

Hamarosan fontos mérföldkőhöz ér a Budapest Liget Projekt

Ősszel megnyílik a műemléki rekonstrukción átesett Olof Palme-ház a Városligetben, és átadják az ország legnagyobb, csaknem 13 ezer négyzetméteres játszóterét. 2023-ra a Liget Budapest Projekt összes új intézménye megnyílik, és befejezik a parkfejlesztést is. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt.
2019.04.05. 11:18

Vádat emeltek a Zsolnay-gyár vezére ellen

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen.
2019.03.14. 07:32

Elbukták a Zsolnay-gyár elleni pert a volt dolgozók

Elbukta a pert a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen az 111 dolgozó, aki Pécs vezetőinek ösztönzésére mondta fel állását. A dolgozók most 23 millió forintot fizethetnek volt cégüknek.
2018.02.13. 15:15

Újabb fejlemény a Zsolnay ügyében

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.
2017.02.15. 09:14

Az állam mentheti meg a Zsolnay-gyárat

Több tíz milliárdos üzlet, remélt nagy állami megrendelések miatt robbant ki tavaly a pécsi kerámiaháború, amelynek kereszttüzében a patinás Zsolnay-gyár állt – értesült a Magyar Nemzet.
2016.10.17. 18:04

Maradhat a pécsi önkormányzat a Zsolnay-cégben

A Zalaegerszegi Törvényszék a többségi tulajdonos kezdeményezése ellenére nem zárta ki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-ből a kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzatot, illetve annak vagyonkezelő társaságát hétfői tárgyalásán, mert a kizárásról szóló közgyűlési határozat indokait megalapozatlannak minősítette. A Zsolnay egyelőre még nem döntött a nem jogerős döntés elleni fellebbezésről.
2016.10.17. 16:36

Tulajdonos maradt Pécs a Zsolnayban

A Zalaegerszegi Törvényszék a többségi tulajdonos kezdeményezése ellenére nem zárta ki a Zsolnay Manufaktúra Zrt.-ből a kisebbségi tulajdonosként szereplő pécsi önkormányzatot, illetve annak vagyonkezelő társaságát hétfői tárgyalásán, mert a kizárásról szóló közgyűlési határozat indokai nem voltak megalapozottak.
2016.10.07. 21:28

Munkaügyi pert nyert a Zsolnay

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megnyerte az első munkaügyi pert azok közül, amelyeket a Ledina Kerámia (LK) Kft.-hez átszerződött korábbi munkavállalói ellen indított. Erről a Zsolnay pénteken tájékoztatta az MTI-t.
2016.08.03. 14:10

Bejegyezhető a Ledina Kerámia Kft.

Bejegyezhető a baranyai megyeszékhely önkormányzata által létrehozott Ledina Kerámia Kft. (LK) a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntése szerint, amely ellen jogorvoslatnak helye nincs, azonban - jogszabálysértésre hivatkozással - bíróságon kezdeményezhető a cégbejegyzés hatályon kívül helyezése - mondta Makai Lajos, a táblabíróság elnöke szerdán sajtótájékoztatón Pécsett.
2016.07.22. 15:49

"Jogszerű volt a Zsolnay hitelszerződéseinek felmondása"

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel kapcsolatban a sajtóban megjelent hírekre reagálva leszögezi, hogy minden tekintetben saját szigorú belső szabályainak megfelelően járt el a hitelszerződések felmondása során. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 2009 óta egyetlen forintot sem törlesztett az MFB felé fennálló tartozásából, a lépésre ezért volt szükség - közölte az MFB.
2016.06.30. 22:22

Pénteken kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál Pécsett

Három nap alatt százötven ingyenes programmal - köztük Natalie Imbruglia és Buika koncertjével - várja péntektől a közönséget Zsolnay Fényfesztivál, amelyet első alkalommal rendeznek meg Pécsett.
2016.06.21. 16:23

Zajlik a Zsolnay vagyoni helyzetének felmérése

Folyamatban van a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vagyoni helyzetének felmérése - közölte a pécsi társasághoz a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től kirendelt ideiglenes vagyonkezelő.
2016.06.18. 13:01

Vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Zsolnayhoz

Ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-hez - írta szombati számában az Új Dunántúli Napló.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018