eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vádemelési javaslat a csomagtartóban talált holttest ügyében

Befejezte a nyomozást a még tavaly novemberben, egy gépkocsi csomagtartójában talált holttest ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A keletkezett iratokat a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett, vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - olvasható a rendőrségi honlapon.

A vádemelési javaslat mellett szól, hogy a beismerő vallomáson túlmenően személyi és tárgyi bizonyítékok erősítik, illetve támasztják alá a gyanúsítást, s az eljárás során kirendelt haemogenetikus (DNS-szakértő) véleménye szerint is a sértett vérével volt szennyezett a gyanúsított által a gyilkosság idején viselt cipő - hívta fel a figyelmet a közlemény.

2009. november 11-én Budapesten, a XIV. kerületi Gvadányi utcában egy parkoló jármű csomagtartójában egy halott férfit találtak. Az autót az elhunyt édesapja találta meg, aki a csomagtartót kinyitva bukkant rá a gyilkosság áldozatává vált fia holttestére. A BRFK életvédelmi osztálya akkor emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók 12 órán belül megoldották a gyilkosságot. Feltérképezték az elhunyt ismeretségi körét, majd eljutottak a 25 éves P. Zsolthoz, aki kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás adatai szerint P. Zsolt 2009. november 9-én megjelent egy XVI. kerületi háznál, ahol nagyobb összegű tartozása miatt vonta kérdőre a későbbi sértettet. A közöttük kialakult szóváltás fajult a végzetes lövésig.

P. Zsolt, miután fejbe lőtte a sértettet, holttestét egy kocsi csomagtartójába rakta, majd egy autómentő segítségével szállíttatta azt abba a zuglói parkolóba, ahol később megtalálták. A gyilkos fegyvert, a sértett mobiltelefonját, valamint autójának kulcsát később a Dunába dobta, amelyek közül a búvároknak a mobiltelefont sikerült is megtalálni.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×