eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felfüggesztett fogház a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesanyjának

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság csütörtökön annak a kisfiúnak az édesanyját, akit a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn - közölte az InfoRádiónak a Pest Megyei Bíróság Büntető Kollégiumának vezető-helyettese.

Nagyné dr. Drahó Ibolya elmondta: az eset 2007. július 31-én történt. A haszonállatokat valamint kutyákat is tartó család az veszélyes állatokat egy vaskerítéssel zárta el a ház első udvarától, ám ennek kapuja egyszer nyitva maradt.

A kétéves gyermek így bemehetett a láncon tartott kutyákhoz, amelyek közül az egyik úgy megmarta, hogy a kisfiú életét vesztette.

Az anya és élettársa nem jelentette az esetet, hanem a ház közelében eltemette a gyermeket.

A Pest Megyei Bíróság csütörtökön hozott elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott, azaz az anya gondatlan emberölés miatt egy év fogházbüntetést kapott két évre felfüggesztve, míg élettársát bűnpártolás vétsége miatt 150 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×