eur:
394.1
usd:
363.52
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Doctor in hospital background with copy space. Healthcare and medical concept.
Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

"Arra ébredek, hogy nem ébredtem fel" - 100 éves a legidősebb, még ma is dolgozó magyar orvos

Visszavonulását ugyan már bejelentette, de még ma is gyógyít Körmendi István.

Abban az I. kerületi rendelőben praktizál Körmendi István, amelyet még édesapja indított el 1920-ban. A háziorvosi praxist még 1957-ben vette át édesapjától. Körmendi Istvánt Magyarország legidősebb háziorvosaként tartják számon. Ugyan korábban már bejelentette, hogy visszavonul, de még mindig nem áll le a gyógyítással.

A Nők Lapjának most nyilatkozott a háziorvos, amelyből a Blikk közölt részleteket. Köztük arról, hogy mi lehet a hosszú élet titka. Körmendi Istvánt válasza szerint „a genetikai adottságok döntenek, amelyek amúgy lehetnek kevésbé jók, és azokat kell akkor némileg javítani. Aztán lehet valakinek jó a genetikája, ami lerontható alkohollal, nikotinnal, meg talán az életmóddal is".

Ő maga egyébként sosem ivott alkoholt,

a cigarettára sem szokott rá.

Most azt mondta, ha már meg kell halni, akkor „az én ideális befejezésem az lenne, hogy egy átdolgozott nap után egészséges fáradtsággal lefekszem, jól elaszom, és aztán másnap arra ébredek, hogy nem ébredtem fel”.

A háziorvos idén Pro Universitate Érdemrendet vehetett át. „Doktor úr századik életévébe lépve sem adta fel hivatását, hiszen még ma is praktizál háziorvosként, ez pedig önmagában is elismerésre méltó teljesítmény” – indokolta a döntést dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×