eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Doctor in hospital background with copy space. Healthcare and medical concept.
Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

"Arra ébredek, hogy nem ébredtem fel" - 100 éves a legidősebb, még ma is dolgozó magyar orvos

Visszavonulását ugyan már bejelentette, de még ma is gyógyít Körmendi István.

Abban az I. kerületi rendelőben praktizál Körmendi István, amelyet még édesapja indított el 1920-ban. A háziorvosi praxist még 1957-ben vette át édesapjától. Körmendi Istvánt Magyarország legidősebb háziorvosaként tartják számon. Ugyan korábban már bejelentette, hogy visszavonul, de még mindig nem áll le a gyógyítással.

A Nők Lapjának most nyilatkozott a háziorvos, amelyből a Blikk közölt részleteket. Köztük arról, hogy mi lehet a hosszú élet titka. Körmendi Istvánt válasza szerint „a genetikai adottságok döntenek, amelyek amúgy lehetnek kevésbé jók, és azokat kell akkor némileg javítani. Aztán lehet valakinek jó a genetikája, ami lerontható alkohollal, nikotinnal, meg talán az életmóddal is".

Ő maga egyébként sosem ivott alkoholt,

a cigarettára sem szokott rá.

Most azt mondta, ha már meg kell halni, akkor „az én ideális befejezésem az lenne, hogy egy átdolgozott nap után egészséges fáradtsággal lefekszem, jól elaszom, és aztán másnap arra ébredek, hogy nem ébredtem fel”.

A háziorvos idén Pro Universitate Érdemrendet vehetett át. „Doktor úr századik életévébe lépve sem adta fel hivatását, hiszen még ma is praktizál háziorvosként, ez pedig önmagában is elismerésre méltó teljesítmény” – indokolta a döntést dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×