eur:
392.21
usd:
362.88
bux:
65888.91
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Facebook/deltahírek.hu

Tragédia Tapolcán, halálos áldozatot követelt a szélvihar

Teljesen összeroncsolta a Fiatot a rádőlő fa, a sofőrt már csak holtan tudták kivágni a kocsiból.

Gyászol Tapolca, miután a szerdai vihar áldozatot követelt: egy helyi férfi éppen Nemesvitán járt a brutális erősségű szélfúvás idején, amikor a kocsijára dőlt egy többtonnás fa. Az autóban ülő 54 éves családapa azonnal meghalt, esélye sem volt a túlélésre, a kocsi roncsaiból is csak feszítő-vágóval sikerült a testét kiemelni.

"Fantasztikus ember és csodás apa volt. Imádta a gyerekeit, mindent megtett értük és a feleségéért, akivel már közel harminc éve éltek boldog házasságban. Marika iskolai védőnőként dolgozott, és Csaba halála napjáig a jóban és a rosszban is mindig kitartottak egymás mellett" – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.

A helyiek szerint a környéken nagy problémát jelentenek az idős fák. A lassan évszázados nyárfasorból az erős szél az útra döntött egy öttonnás fát. A település polgármestere, Csali János közölte, a kiöregedett fák vizsgálatát évekkel ezelőtt elvégezte a község önkormányzata. Az akkori időpontban beteg fákat eltávolították, az út tulajdonosa, a Magyar Közút hozzájárulásával.

Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×