eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Nyíregyházi Állatpark kéthetes indiai orrszarvúja (Rhinoceros unicornis) anyja mellett 2018. október 9-én. Magyarországon először született indiai rinocérosz. A bikaborjú természetes fogantatással, tizenhat hónapnyi vemhesség után jött világra szeptember 26-án. A rendkívül veszélyeztetett állatfajnak hetvenhárom egyede él az európai állatkertekben, a nyíregyházi borjú a negyedik utód a kontinensen az idén.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Orbán Viktor különleges felkérést kapott

Második pénteki Facebook-posztjában tisztázta a rejtélyt Orbán Viktor miniszterelnök.

A Nyíregyházán a napokban született rinocérosz örökbefogadója és keresztapja lett Orbán Viktor - derült ki a közösségi oldalán látható videóból, amely ezzel megmagyarázta, miért posztolta a miniszterelnök délelőtt a rinocérosz fotóját.

"Sok nehéz kormányzati munka mellett most végre itt egy könnyed meló. Különleges felkérést kaptam a nyíregyházi állatkerttől: fogadjak örökbe egy rinocéroszt. Ezt meg is tettem. De az örökbefogadás együtt jár a keresztapasággal, most nevet is kell, hogy adjunk neki" - mondta Orbán Viktor a Parlamentben rögzített videóban.

"Összegyűjtöttem a szívemnek néhány kedves lehetőséget, itt az idő, válasszunk!" - szólt a Facebook-követőihez, azzal a kiegészítéssel, hogy "most nem kell kétharmad".

Az alábbi nevek közül lehet választani:

  • Csülök
  • Fülig Jimmy
  • Chico
  • Antoine
  • Bernardo
  • Désiré

Magyarországon először Nyíregyházán született indiai páncélos rinocérosz. Ez a világ egyik legritkább állata.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×