eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Sok férfit őrizetbe vettek a melegek egyik szaunájában

Ötvennyolc férfit - közöttük külföldieket - vett őrizetbe az indonéziai rendőrség a melegek által használt egyik jakartai szaunában - közölte vasárnap a rendőrség.

A világ legnépesebb moszlim országában egyre erősödik az ellenséges hozzáállás a leszbikusokhoz, a melegekhez, a biszexuálisokhoz és a magukat átoperáltatókhoz.

Argo Yuwono, a rendőrség szóvivője közölte, hogy a Jakarta belvárosában tartott pénteki razzia nyomán hét ember ellen vádat emelnek az indonéz pornográftörvény alapján. Közöttük van a szauna tulajdonosa és a személyzet is. Akit bűnösnek találnak, azt akár tízévi elzárásra is ítélhetik. A többi ötvenegy férfit elengedik, ha kiderül, hogy nem bűnözők és nem birtokolnak kábítószert - tette hozzá.

A homoszexualitás nem bűncselekmény Indonéziában, kivéve Aceh tartományt, de az ország melegközösségét számos támadás érte a közelmúltban. A rendőrség külön egységeket állított fel a melegek cselekedeteinek feltárására, és a legfelsőbb bíróság asztalán hever egy indítvány a homoszexualitás kriminalizálásáról.

Egy civil szervezet elítélte a pénteki razziát és az "önkényes" őrizetbe vételeket - ezt tette májusban is, amikor a rendőrség kihallgatásra 141 férfit állított elő. A civilek szerint a rendőrök megsértették az őrizetesek jogait azzal, hogy meztelen képeket készítettek róluk, amelyeket aztán kiszivárogtattak a közösségi médiában.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×