eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Neves sportolók is vettek a hamis igazolásokból

Tanfolyam elvégzése nélkül jutott több tucat ember, köztük ismert sportolók, hamis vöröskeresztes igazoláshoz. A szervezőket felfüggesztett fogház büntetésre ítélték, a csalóknak súlyos tízezreket kell fizetniük büntetésként.

A pétfürdői Sch. Gábor (43) öt évvel ezelőtt kapott az egyik barátjától egy kitöltetlen, a Magyar Vöröskereszt által kiállítandó igazolást, ami a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtási ismeretek megszerezéséről szól. A 43 éves vádlott elhatározta, hogy az igazolásokat ismeretségi körében értékesíti, valamint újabbakat készít - írta a veol.hu.

Az egyik igazoláson szereplő pecsét alapján készült a hamis pecsét. Az üzlet 2013 második felében lendült be, miután a 36 éves pétfürdői D. Sándor ráállt, hogy számítógép segítségével sokszorosítja a még kitöltetlen igazolásokat. Az A4-es papírra nyomtatott nyolc igazolásért 2000-3000 forintot kapott. A 41 éves Sz. Zoltán ötezer forint ellenében 20 ezer forintért eladta a hamisított igazolásokat.

  • Jó egy évig tartott a csalás, de volt, aki 2015 tavaszán jutott ilyen papírhoz. A hamis magánokiratokért 20-25 év közöttiek fizettek.
  • A nyolcvannál is több vádlott között két neves kézlabdást is a felelősségre vont a bíróság, akik, csakúgy mint a többiek, pénzbírságot kaptak. A büntetések 50 és 100 ezer forint között mozgott, de volt, akit közmunkára ítéltek.
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×