eur:
388.6
usd:
361.18
bux:
68647.37
2024. május 7. kedd Gizella

Újabb részletek a lezuhant vitorlázó repülőről

Nagy erőkkel keresték azt a vitorlázó repülőt, mely csütörtökön délután tűnt el Pirtó térségében. Péntek reggel megtalálták, a Bács-Kiskun megyei hírportál úgy tudja, a pilóta vesztette életét.

A katasztrófavédelem munkatársai, járási mentőcsapatok és civilek is keresték a Pirtó környéki erdőkben azt a vitorlázógépet, mellyel csütörtökön délután szakadt meg a rádiókapcsolat. A kutatóegységek földön és levegőben éjszakába nyúlóan keresték a 18 méter szárnyfesztávú gépet, majd pár órára felfüggesztették a kutatást, amit ma reggel újraindítottak. Péntek reggel 6 óra körül megtalálták a gépet Pirtó külterületén. A baon.hu portál úgy tudja, a gép lezuhant, vezetője, egy nő életét vesztette.

Pénteken hajnali 5 órakor a szolnoki bázisról felszállt egy honvédségi helikopter, mely a terület fölé repült, végül ennek a legénysége találta meg Pirtó északi részén az erdőben a földbe csapódott, összeroncsolódott gépet – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. Ők irányították a becsapódás helyszínére a halasi hivatásos tűzoltókat, illetve a mentőket.

A területen továbbra is kutatást folytatnak, így

egyelőre nem tudni, hogy a pilóta egyedül utazott-e a gépen, miként az sem, hogy honnan szállhatott fel a vitorlázó.

 A portál információi szerint egy motoros vitorlázógép zuhant le. Úgy tudják, hogy

a radaron látható volt a zuhanás,

a gép másodpercenként 22 métert süllyedt.

A földbe fúródott roncshoz senkit nem engednek közel a közlekedésbiztonsági szolgálat, illetve a rendőrség munkatársai, de a helyszínről származó információk alapján úgy tudják, hogy a gép egyik szárnyát a törzstől több száz méterre találták meg, a másik szárnya után még kutatnak az egységek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×