eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Légpuskával lőtt a kutyára az állatkínzó

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 19 éves kecskeméti férfi ellen, aki engedély nélkül tartott fegyvert az ingatlanán, majd 2016. április 11-én meglőtt azzal egy kutyát - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A 19 éves vádlott egy ismeretlen személytől Kecskeméten vásárolt egy átalakított légpuskát és hozzá legalább 370 darab légfegyver lövedéket.

A lőfegyvernek minősülő puska megszerzésére és tartására nem volt engedélye, ennek ellenére többször lövöldözött vele a tanyája udvarán. A légfegyver lövedékek engedély nélkül is tarthatóak voltak, ugyanis nem minősültek lőszernek.

A vádlott tavaly április 11. napján délután a tanyáján magához vette a fegyvert és kiment az ingatlan kapujába. Itt meglátott mintegy 10 méter távolságra egy rottweiler kutyát.

A vádlott célzottan egyszer rálőtt az állatra, a lövedék a kutya tüdejébe hatolt.

A lövés alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulását okozza.

A lövedék létfontosságú szervet érintett, a kutya életveszélyes állapotba került.

Az állat életét csak azonnali orvosi ellátás és gyógykezelés mentette meg, a lövedék okozta sérülés az állatnak szükségtelen fájdalmat is okozott. A cselekményt követően a rendőrök a vádlott puskáját lefoglalták.

Az ügyészség a szabadlábon védekező férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettén kívül állatkínzás bűntettével is vádolja.

Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy az engedély nélkül tartott lőfegyvert is el kell kobozni.

A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×