eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Lopótáskával járt vásárolni a Budapesten tetten ért férfi

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatosan elkövetett lopások miatt emelt vádat két budapesti férfival szemben, akik az egyik áruházlánc budapesti és kaposvári üzleteiből nagy értékű szeszes italokat tulajdonítottak el.

A vádlottak 2016 márciusában 10 nap alatt 6 alkalommal – esetenként egy nap kétszer is ugyanarról a helyről – összesen 210.000,- forint értékű, 59 üveg márkás röviditalt tulajdonítottak el.

Az italokat a rajtuk elhelyezett áruvédelmi eszközökkel együtt

speciálisan kibélelt, az áruvédelmi jelzőrendszer kijátszására alkalmas táskákba tették,

majd 1 karton ásványvíz kifizetése után az áruházból távoztak.

Amikor az egyik férfit Budapesten tetten érték, a lopáshoz használt táskát lefoglalták tőle, társa azonban 2016. májusban Kaposváron egy másik – ismeretlen – személlyel együtt újabb lopást követett el, a korábbiakhoz hasonló módszerrel 92.000,- forint értékben 13 üveg alkoholt vitt el.

Az ügyészség az egyik, büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó, míg társával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×