eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Amíg a sofőrök aludtak, kipakolták a kamionokat - csak a paradicsomkonzerv maradt

Amíg a sofőrök aludtak, kipakolták a kamionokat - csak a paradicsomkonzerv maradt

A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat hét férfival szemben, akik az M0 és M5 autópálya melletti pihenőhelyeken parkoló kamionok ponyváit felhasították és a szállított árukat ellopták - tudatta a Pest megyei Főügyészség.

A bűnügy vádlottjai jól ismerték az M0 és M5 autóút és autópálya mellett, Pest megyében lévő pihenőhelyeket. Tudták, hogy a magyar és a külföldi árufuvarozó cégek kamionvezetői a pihenő idejüket ezekben a parkolókban töltik.

A vádlottak kihasználták, hogy az autópályák mellett található kamionparkolókat senki nem őrzi. Így 2014 szeptemberétől 2015 októberéig az éjszakai órákban, amíg a sofőrök a fülkében aludtak, a pótkocsik ponyváját felvágták, bejutottak a raktérbe és onnan különböző árukat loptak el.

Amíg a sofőrök aludtak, kipakolták a kamionokat - csak a paradicsomkonzerv maradt

A lopásokat a férfiak előre megtervezték, eldöntötték, hogy az adott bűncselekményt mikor és hol követik el, abban kik vesznek részt.

A saját járműveik mellé, ha szükségesnek érezték, minél nagyobb rakterű gépkocsit béreltek.

Az M0 autópálya Anna-hegyi, Alacskai pihenőhelyénél, Üllő, Vecsés, Inárcs, Szigetszentmiklós térségében található parkolókban követték el a lopásokat.

A kamionokból többek között műszaki cikkeket, járműalkatrészeket, gumiabroncsot, élelmiszert, játékokat, bort tulajdonítottak el 30.000,- forinttól 1,5 millió forintig terjedő értékben.

Amíg a sofőrök aludtak, kipakolták a kamionokat - csak a paradicsomkonzerv maradt

Számos esetben a vádlottak feltépték a kamion ponyváját, de meglátva a raktérben lévő árut, például paradicsom konzervet, nem vittek el semmit.

A Monori Járási Ügyészség 41 cselekmény miatt jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat, akik közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×