eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Megúszta a sofőr a hihetetlen száguldozást

Jogerősen egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték és három évre eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki egy Lamborghini sportautóval száguldozva szenvedett balesetet 2014-ben az M7-es autópályán - közölte a Kaposvári Törvényszék szóvivője.

Vadócz Attila elmondta: a Kaposvári Törvényszék a napokban hozott határozatában megalapozottnak találta és helybenhagyta az ügyben korábban eljáró elsőfokú bíróság döntését, és a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek.

A 38 éves férfi ismerősétől kapta kölcsön a Lamborghini Huracánt, hogy a mellé beülő és az útjukról videofelvételt készítő barátjával kipróbálhassa az autót.

Több mint 300 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak,

amikor a sofőr a sztráda szegerdői szakaszán elvesztette uralmát a jármű felett.

A kocsi a bal oldali szalagkorlátnak, majd egy hídperemnek ütközött, áttért a külső forgalmi sávba, ahol ismét korlátnak ütközött, végül egy vízelvezető árokban kötött ki. A vezető kihúzta a balesetben súlyos egészségkárosodást szenvedett utasát a felborult autóból, amely ezután kigyulladt és kiégett.

Vadócz Attila megjegyezte, a büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vétkes sofőr fizette sérült barátja gyógykezelésének költségeit.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×