eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Magyar diákokat szállító iskolabusz súlyos balesete

A dévai Téglás Gábor Gimnázium diákjai utaztak a járművön. A sofőr ittas volt - írja a Főtér.

Kilenc diák megsérült, mikor hétfőn reggel árokba borult egy Dévára tartó iskolabusz a Hunyad megyei Csernakeresztúr közelében.

A busz a Vajdahunyad és Déva közötti főúton haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A járművön összesen 17 diák utazott – a dévai Téglás Gábor Gimnázium diákjai –, a sérülteket dévai és vajdahunyadi kórházakba szállították. Később a szülők további négy gyereket vittek kórházba kivizsgálásra. A sérülések egyike sem súlyos.

Bogdan Nițu, a Hunyad Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a jármű 61 éves vezetője elmondta, a baleset azért következett be, mert elaludt a volánnál. Az alkoholteszt során azonban kiderült: alkohol befolyása alatt ült volánhoz, véralkohol-szintje 0,34 ezrelék volt - írja a hirado.hu.

A sofőr ellen gondatlanságból okozott testi sértés miatt indul eljárás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×