eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma
Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

A svéd bútorkereskedelmi hálózat arra kéri a tiniket, hogy ne kövessék elődeiket, és a továbbiakban ne osonjanak be illegálisan az áruházaiba, hogy ott aludjanak zárás után – számolt be holnapján a BBC.

Idén eddig világszerte körülbelül tíz tinédzser osont be az Ikea üzleteibe, hogy az éjszakát engedély nélkül ott töltse.

Legutóbb két 14 éves lányt értek tetten a nemzetközi hálózattal rendelkező cég alkalmazottai, miután az éjszakát a svédországi Jonkopingban lévő üzletben töltötték.

Úgy tűnik, hogy a vírusként terjedő ötlet elindítója két belga YouTube-er, akik augusztusban videót készítettek arról, hogy mit csinálnak az áruházban éjszaka, például azt, hogy hogyan ugrálnak a kiállított ágyakon. Az általuk készített videót azóta 1,7 millióan látták.

Hogy a záróra után is bent maradhassanak, három óráig rejtőztek egy gardróbban. A két belga illegális üzletfoglalót – ellentétben a két 14 éves lánnyal – nem kapták el, mivel az áruházban töltött éjszaka után ismét elrejtőztek a szekrényben, majd nyitás után egyszerűen kisétáltak az üzletből.

Az Ikea tekintettel a két 14 éves jonkopingi tinédzser fiatal korára, nem tettek feljelentést. Két másik októberben, Malmöben tetten ért lány azonban nem volt ilyen szerencsés.

„Azt reméljük, hogy ez a trend lassan el fog csitulni. Nem értjük, hogy miért vicces az, amit tesznek”- reagált Jakob Holmstrom, az Ikea svédországi sajtóreferense.

„Értékeljük, hogy az emberek vicces élményeket szerezni jönnek az Ikeába, ám számunkra a munkatársaink és a vendégeink biztonsága a legfontosabb, ezért nem engedhetjük, hogy éjszakára az üzletben maradjon bárki is” - indokolta az Ikea angliai sajtóreferense.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×