eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A Liz Taylor-árveréssorozat 154,2 millió dollárral zárult

A Liz Taylor néhai hollywoodi filmcsillag hagyatékának négy napig tartó árverése 154,2 millió dollárral (durván 34,5 milliárd forinttal), a várt bevétel 3-5-szörösével zárult pénteken, amikor főleg filmes ereklyéi, köztük a jelmezek kerültek kalapács alá.

Keddtől péntekig a kikiáltási ár 10-, 20-, sőt olykor 100-szorosáért keltek a színésznő ékszerei, ruhái, filmes emléktárgyai, és minden tétel vevőre talált - közölte a maratoni aukciót szervező Christie's America, amely eredetileg 30 és 50 millió dollár közötti árbevételre számított.

Ez a Christie's történetének legrendkívülibb aukciója, és arról a nagy szeretetről tanúskodik, amelyet az egész világ táplál még mindig Liz Taylor iránt - kommentálta a minden várakozást fölülmúló érdeklődést Marc Portier cégelnök már az első napon, amikor pár óra alatt 115,9 millió dollárért eladták a bálványozott színésznő ékszereit.

Az árverés utolsó napján, pénteken elsősorban a márciusban 79 évesen elhunyt művésznő filmes karrierjének emléktárgyait, köztük jelmezeit értékesítették, olykor meghökkentően magas áron. A Macska a forró háztetőn című 1958-as film forgatókönyve például a becsült 3-5 ezer dollár helyett 104 500 dollárért talált vevőre, de még ennél is többet, 170 500 dollárt fizettek A nagy derbi (1944) szövegkönyvéért (a várt 2-3 ezer dollár helyett).

Egy pár rendezői bőr karosszéket 88 900 dollárért vittek el 5-7 ezer helyett. Egy piros bőr rendezői fotelért, amelybe belevarrták a színésznő nevét, 134 500 fizettek. Egy Michael Jacksont ábrázoló fotóért, amelyet az énekes a színésznőnek dedikált meleg szavakkal, 146 500 dollárt adtak, holott csak 2-3 ezer dollárt vártak érte.

A vevők közül sokan névtelenségbe burkolóztak, de több tárgyat múzeumok vásároltak meg, egyes ékszereket pedig az őket készítő ékszerműhelyek.

További 950 Liz Taylor-emléktárgyra kizárólag az interneten lehetett licitálni szombatig, itt péntekig 6,5 millió dollár gyűlt össze.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×