eur:
386.41
usd:
357.68
bux:
69053.72
2024. május 14. kedd Bonifác

Két és fél év után került meg a gyémántgyűrű

Két és fél év után került meg a szennyvízhálózatból Nagy-Britanniában egy rendkívül értékes gyémántgyűrű, melyet véletlenül lehúzott a vécén tulajdonosa.

Az ékszer aranyból készült, közepén egy nagyobb gyémánt van, körötte pedig még tucatnyi kicsi. Tulajdonosa - egy immár 67 éves nő - néhai férjétől kapta, ezért nem csupán pénzbeli értéke miatt volt számára fontos. Mikor észrevette, hogy hova tűnt a gyűrű, megbízott egy szennyvízkezelő céget, melynek emberei mindent megpróbáltak: lecsapoltak 60 köbméter szennyvizet egy helyi ülepítőből, fémdetektorral is végigvizsgálták a legvalószínűbb lelőhelyeket, ám mindhiába.

A minap azután véletlenül ugyanennek a cégnek egy alkalmazottja csatornarendszer tisztogatása közben meglelte a gyűrűt. Alapos zuhanyoztatás után bevitte a vállalat irodájába, ahol az egyik tulajdonos emlékezett a két és fél évvel ezelőtti, nagyszabású gyűrűkutatásra, mi több, látta is fotón az ékszert. Felismerte, majd pedig átadta a gyűrűt tulajdonosának.

Kissé megviselte a 30 hónapnyi szennyvízfogság az ékszert, elvesztett két kisebb gyémántot, de miután egy ékszerész megtisztította, régi fényében ragyogott, elvesztője pedig immár biztosabb helyen tartja - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×