eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Gyerektartás helyett a lovakért fizet a férj

Lovainak fenntartására évi 15 millió forintnak megfelelő összeget ítélt meg a bíróság egy válófélben lévő nőnek, de rengeteg pénzt kapott arra is, hogy elegendő legelőt vegyen az állatoknak.

Ötvenezer font a lovak tartására, 900 ezer (271 millió forint) arra, hogy olyan házat vegyen, amelyhez megfelelő méretű legelő is tartozik - ennyit ítélt meg a bíróság egy nőnek férje, egy befektetési bankár vagyonából. A nő emellett további 30 ezer fontot is kap évente - ebből saját kiadásait fedezheti.

A pár tizenegy évig élt együtt, egyetlen gyermekük meghalt. A három ló amolyan "gyerekpótlék" volt az asszony számára, aki versenyezni is járt az állatokkal. Mark Potter válóperes ügyvéd úgy fogalmazott: a lovak nagyon fontos szerepet játszottak a nő életében, és erről a férje tudott, sőt, támogatta.

A családnak eredetileg két lova volt, ezeket a nő vette örökségéből, ám a férj 2004-ben, tízéves házassági évfordulójukra, egy harmadik hátassal lepte meg a nejét.

A férfi a tárgyaláson ugyanakkor amellett érvelt, hogy a nőnek elég lenne 600 ezer font arra, hogy házat vegyen, a legelő felesleges, a lovak pedig luxuscikkek, a tartásuk puszta pazarlás. A fellebbviteli bíróság azonban helybenhagyta az eredeti döntést arra hivatkozva, hogy a nő lovak iránti szeretete fontos része volt a pár kapcsolatának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×