eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Meggazdagodhat egyetlen kagylón

Huszonhat igazgyöngyöt talált egy kagylóban egy asszony Libanonban. A nő nem hitt a szemének, amikor meglátta a drága kincset.

"Nem hittem a szememnek. Annyira meglepődtem és megörültem, hogy felsikítottam. Gyönyörű volt a kagyló belseje, a gyöngyök szőlőfürtszerűen feküdtek benne. Mikor megszámláltam őket, kiderült, hogy 26 van belőlük, különböző méretűek" - mondta lelkesen az AFP francia hírügynökségnek az 50 éves nő.

A kagylót a libanoni partok közelében halászták ki. Az étterem - melynek tulajdonosa a nő fia - 1500 forintnyi összeget fizet a kagyló kilójáért. Hogy a 26 gyöngy mennyit érhet, arra nem tért ki a hír, de a kincses kagyló minden bizonnyal megérte az árát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatban általában szinte kizárólag az hangzik el, hogy mekkora terhet jelentenek a bolygóra nézve, milyen közvetlen hatással vannak a földi hőmérsékletre. Arról azonban ritkán beszélünk, hogy a földi ökoszisztémák természetes adottságaikból fakadóan képesek lehetnek ezen gázok, különösen a legnagyobb környezeti terhet jelentő szén-dioxid semlegesítésére. Kutatások alapján ez az évezredek óta harmonikusan működő rendszer hatékonyan tartotta körforgásban a földi élőlények által kibocsátott szén-dioxidot. Viszont a friss tanulmányok arról árulkodnak, hogy az elmúlt évek kiugróan magas hőmérséklete veszélybe sodorta a Föld ezen természetes védekező mechanizmusait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×