eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem kézbesít a postás, mert túl meredekek az utak

Nem viszi ki a küldeményeket a brit királyi posta egy apró faluba, mert a postások túl meredeknek, keskenynek és veszélyesnek tartják az ottani utakat.

Negyvenöt perces autóút vár azokra, akik a nagy-britanniai Booze-ban laknak, és kézhez akarják venni postai küldeményeiket, a postások ugyanis többé nem viszik házhoz a leveleket és csomagokat.

Arról, hogy a helyiek három hét múlva már csak az 50 kilométerrel odébb lévő Richmondban vehetik fel a küldeményeket, levélben értesítették őket. Az indoklás annyi: "Az út rendkívül keskeny és meredek, bármikor bekövetkezhet egy baleset."

A helyieket felháborította a hír, hiszen egyszerű alapszolgáltatásról van szó. "Először csak a vasárnapi kézbesítést függesztették fel, aztán már délután sem jött a postás, de sosem gondoltuk volna, hogy ez következik. Annyira nevetséges az egész, alig hisszük, hogy tényleg megtörténhet" - méltatlankodott Hazel Harker.

Az otthon dolgozó Daniel Child tervezési tanácsadónak egyelőre fogalma sincs, hogyan folytatja majd a munkát, ha nem jutnak el hozzá a levelei. "Ez nagy csapás a vidéki gazdaságnak, amely már így is nehéz helyzetben van. Milyen cég költözik ide, ha még abban sem lehet biztos, hogy megkapja a postát?"

A királyi posta, a Royal Mail szóvivője elmondta: nem akarták megszüntetni a szolgáltatást, de számukra munkatársaik épsége mindennél előbbre való.

"Egészségügyi és biztonsági vizsgálatot végeztettünk, a jelentés pedig megerősítette, hogy dolgozóink csak meglehetősen veszélyes úton tudnak eljutni néhány ottani épülethez. Emiatt felfüggesztettük a kézbesítést" - magyarázta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×