eur:
389.41
usd:
361.49
bux:
68418.28
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kidobta otthonából az anyját az amstetteni rém lánya

Kidobta új otthonából édesanyját Elisabeth Fritzl. A nő, akit apja 24 éven át tartott fogságban egy pincében, mialatt hét gyereket nemzett neki, úgy gondolja: anyjának tudnia kellett arról, milyen megpróbáltatások érik, mégsem tett semmit.

Még mindig nagyanyját nevezi "anyjának" Elisabeth Fritzl három gyereke, ám a nő ezt, állítólag képtelen elviselni. Ez is oka volt annak a vitának, amelyet követően a 42 éves asszony, aki felnőttkorának legnagyobb részét egy pincében élte le, ahová apja zárta, kipenderítette édesanyját új otthonából.

Elisabeth azért is dühös anyjára, mert az soha nem állt ki érte. A nő képtelen elhinni, hogy Rosemarie nem tudta: férje 11 éves korától hét évvel későbbi eltűnéséig molesztálta őt.

Az osztrák lapok szerint Elisabeth Fritzl közölte az anyjával, hogy tartsa magát távol attól az egy pszichiátriai klinika területén fekvő háztól, ahol most hat gyermekével él. A 69 éves Rosemarie-t a hírek szerint nagyon megviselte a lánya viselkedése.


Az amstetteni rémként emlegetett Josef Fritzl, miután 18 éves korában bezárta Elisabethet házuk pincéjébe, azt mondta a feleségének, hogy a lány elszökött és egy szektához csatlakozott. A férfi ez alatt folyamatosan molesztálta a bezárt nőt, aki hét gyereket szült neki.

Fritzl három gyereket - a 16 éves Lisát, a 14 éves Monicát és a 11 éves Alexandert - magához vette, a nejének pedig azt hazudta, hogy a kicsiket Elisabeth hagyta a ház előtt, majd visszatért a szektához.
Elisabeth Fritzl rabságának 24 éve alatt hét gyereket szült saját apjának, akik közül egy három nappal világra jövetele után meghalt. A gyanú szerint a férfi a kicsi holttestét a ház kazánjában égette el.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×