eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Étteremből menekült meg a mázlista homár

Napokig úszkált elfeledetten egy kis tartályban Lucky, a homár, mire az állatvédők ráakadtak. Az állatot eredetileg tányérra szánták, ám az étterem, ahol felszolgálták volna, időközben bezárt.

Egy hétig úszkált magányosan egy apró tartályban az a homár, amelyre az ausztrál állatvédők találtak rá egy étteremben. A vendéglő kínai tulajdonosait kilakoltatták, így a vacsoraasztalra szánt állatok - szerencséjükre - magukra maradtak.

Az RSPCA nevű állatvédő szervezet csütörtökön mentette ki a Luckynak (azaz szerencsésnek) elnevezett homárt, de magukkal vittek egy elfeledett sügért és több kagylót is.

Lucky a Sydney Aqaurium nevű vízi parkba került, ahol egy hatalmas medencében élhet tovább; nem engedhették vissza a tengerbe, hiszen nem lehetett tudni, vajon a szabadban jött-e a világra.

Ez volt az első alkalom, hogy az RSPCA munkatársai egy tengeri étkeket felszolgáló vendéglőből mentett állatokat, bár gyakran kapnak bejelentést arról, hogy az ilyen helyeken mostoha körülmények közt tartják azokat.

"Olyan boldog, amilyen egy homár csak lehet" - mondta a vízi park szóvivője.

A homár szerencséje az volt, hogy az étterem távozó tulajdonosai bekapcsolva hagyták a tartály szűrőberendezését, bár a szakértők szerint Lucky már csak egy-két nappal bírta volna tovább az egyre piszkosabb vízben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×