eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Sorozatgyilkosok csapnak le a védtelen nyulakra

Aggódnak a német nyúltartók, mert a Ruhr-vidéken hónapok óta különös ismeretlenek pusztítják kedvenceiket. Sok állatot lefejeznek a nyúlgyilkosok.

Az elmúlt kilenc hónapban negyvennél is több nyúllal végeztek már a Rurh-vidéken garázdálkodó ismeretlenek, akik miatt a gazdik kénytelenek a szabadból a lakásokba költöztetni kedvenceiket.

Legutóbb a múlt vasárnap öltek le két nyuszit a Dortmund melletti Wittenben; a gazdájuk az egyikük lefejezett tetemét találta csak a ketrecben, míg a másik nyúlnak nyoma veszett.

A sorozatgyilkosság legfelkavaróbb esete Fussel és Marianne története: a két tenyésznyúl tetemére gazdájuk karácsony reggelén talált rá, amikor megetetni készült az állatokat. Mindkét nyuszi a ketrec előtt hevert a földön, fej nélkül, teljesen kivéreztetve.

Nem tudják, ki lehet

Az öldöklés tavaly nyáron kezdődött, a rendőrség azonban tehetetlen. Már egy speciális, nyúlügyekkel foglalkozó csoportot is felállított a hatóság, ám a nyomozók továbbra is sötétben tapogatóznak. "Több kollégánk dolgozik az ügyön, kimerítő nyomozást végzünk, de fogalmunk sincs, hogy ki lehet a tettes" - mondta a csapat szóvivője.

A rendőrök háromszáznál is több embert hallgattak ki az ügy kapcsán, az állatvédő szervezetek pedig nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít kideríteni, ki vagy kik lehetnek az elkövetők.

Felmerült, hogy a nyúl-sorozatgyilkossághoz sátánistáknak is közük lehet. Sabine Riede, egy vallási szektákat tanulmányozó szervezet vezetője szerint lehet alapja a feltételezésnek. "Az, hogy az állatokat valószínűleg szándékosan véreztették ki, utalhat arra, hogy arra sátánistáknak volt szükségük valamilyen szertartáshoz" - mondta a szakértő.

Online segítség

A rendőrök szerint az is elképzelhető, hogy az elkövetők a Google Earth-t is segítségül hívják, amikor áldozataikat cserkészik be. A programban nagy felbontású légi felvételeken szinte bármit megkereshet a felhasználó, akár egy-egy nagyobb kerti nyúlketrec is felismerhető rajtuk.

"Ma már nincs mindenkinek nyúlketrec a hátsó kertjében, mint a háború után. Manapság nem könnyű megtalálni a nyuszikat, hiszen az ólakat csak ritkán lehet kiszúrni, ha az utcáról nézünk befelé" - mondta a nyúl-akciócsoport tagja, Volker Schütte.

A mostani nyulas gyilkosságok emlékeztetnek a tíz évvel ezelőtt történtekre, amikor ismeretlenek országszerte tucatnyi lovat megöltek vagy megcsonkítottak. Akkor is akadtak olyan tetemek, amelyeket lefejeztek. Az elkövetőket sosem sikerült elfogni.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×