eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Foghúzás hipnózis alatt, fájdalomcsillapító nélkül

Fájdalomcsillapító beadása nélkül húzatta ki két fogát egy férfi Nagy-Britanniában. Mivel nem volt pénze a drága aneszteziológiai eljárásra, hipnózis segítségével vészelte át a kétórás beavatkozást. Azt állítja, alig érzett fájdalmat.

Nem kért fájdalomcsillapítást fogorvosától egy brit férfi. A páciensen - akinek két fogát húzott ki az orvos - hipnózist alkalmaztak, és azt állította, a beavatkozás annyi fájdalommal járt, mint ha megcsípték volna.

A Nagy-Britanniában élő Leslie Manson hétgyermekes családapa. Nem engedheti meg magának, hogy 400 fontért (140 ezer forint) kezeltesse fogait. A férfinak azonban nagyon fájt két foga.

Problémáját elmesélte egy hipnózissal foglalkozó ismerősének, aki elmondta neki: az eljárás fájdalomcsillapításra is tökéletes. Leslie Manson vállalkozott is arra, hogy két fogát a hagyományos fájdalomcsillapítók beadása nélkül húzzák ki.

A páciens saját tudatát használta fájdalomcsillapítóként. A kétórás beavatkozás alatt végig megőrizte eszméletét, szeme is mindvégig nyitva volt. De mint mondta, fájdalmat mégsem érzett, legfeljebb annyit, mint ha megcsípték volna.

Az 54 éves férfi a hipnózist alkalmazó szakembertől megtudta, hogy az ember képes az agyával kontroll alatt tartani a testét. A tudatalatti a legerőteljesebb része az emberi agynak, a hipnózissal azonban lehet hatni erre.

A páciens ráadásul egy olyan technikát is elsajátított a kezelés során, amellyel saját magát is képes hipnotizálni, így a rendelőből távozva is mérsékelni tudja a fájdalmát.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×