eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb fordulat az átvágott torkú diáklány ügyében

Elképzelhető, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem erőszakolták meg azt a brit diáklányt, akit tavaly novemberben öltek meg az olaszországi Perugiában.

A legújabb patológusi jelentés szerint nincsenek erőszakra utaló jelek és horzsolások Meredith Kercher holttestén.

A 21 éves brit diáklány félig meztelen holttestét tavaly november 1-jén találták meg abban a házban, amelyet ő és egy amerikai diáklány, Amanda Knox együtt bérelt, míg Perugiában tanultak. A brit lány torkát egy késsel vágták el.

Az ügyben gyilkosság vádjával Amanda Knoxot és olasz barátját, Raffaele Sollecitót is letartóztatták, egy közös ismerősükkel, együtt.

Eddig egyedül az afrikai származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Guede ismerte be, hogy a brit diáklány halála idején a helyszínen volt, de tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

A nyomozás korábbi információi szerint a brit lányt egy elvadult szexuális játszadozás után ölték meg, de a patológus, Luca Lalli most jelezte az ügyészségnek, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy a Meredith Kerchert megerőszakolták.

Egy férfi DNS-ét megtalálták a lány testében, és kiderült, hogy Rudy Hermann Guedéjé az, de mint a vizsgálat szerint az a nyálból, vagy az ujj bőrsejtjeiből kerülhetett oda. A férfi elismerte, hogy együtt volt Meredith-szel, de nem feküdtek le, mert nem volt náluk óvszer.

A patológus szerint ugyanakkor az sem kizárható, hogy a szexuális aktus a lány halála előtt egy nappal történt.

A vádlottak ügyvédjei szerint a patológus jelentése feje tetejére állíthatja az ügyet, ugyanakkor az ügyész még mindig meg van róla győződve, hogy a lányt halála előtt megerőszakolták. Ezt támasztja alá, hogy Rudy Hermann Guede és Raffaele Sollecito DNS-ét találták meg a brit lány véres melltartóján.

A nyomozók szerint a rablás is lehetett a gyilkos motivációja, ugyanis a készpénzt és a bakkártyákat is ellopták Meredith Kercher táskájából, amelyen szintén Rudy Hermann Guede DNS-ét mutatták ki.

Az ügyész szerint a nyomozás legalább a nyárig el fog tartani, és ha elegendő bizonyítékot találnak, akkor az év végén ki lehet tűzni a tárgyalást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×