eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az anya vallomása: "Maddie állandóan üvöltött, hogy kicsikarja magának a figyelmet"

"Nagyon problémás" gyerek volt Madeleine, kicsi korában folyamatosan sírt, kistestvérei születése után pedig állandóan üvöltött, hogy kikövetelje magának a figyelmet - vallotta be egy portugál hetilapnak adott interjúban a május elején eltűnt kislány édesanyja. A vallomás akkor látott napvilágot, amikor a rendőrség éppen átvizsgálja Maddie orvosi leleteit, hogy megállapítsa, nem volt-e a kislány depressziós.

Madeleine-nel hat hónapos koráig rengeteg baj volt, a kislányt ugyanis állandóan bélgörcsök gyötörték - mesélte el a Flash! magazinnak Kate McCann. Az interjú még az előtt készült, hogy a portugál rendőrség meggyanúsította volna a 39 éves asszonyt a kislány meggyilkolásával.

"Gyakorlatilag napi 18 órán keresztül sírt, állandóan ölben kellett tartanom" - mondta a lapnak az asszony, aki szerint ez erős kapcsolatot alakított ki közte és Madeleine között.

Bár kistestvérei, Sean és Amelie születése alapjaiban változtatta meg Maddie életét, az anya szerint a kislány nagyon jól fogadta, hogy már nem ő az egyetlen, akivel a szülei foglalkoznak.

"Bár még ő is kisbaba volt, hamar alkalmazkodott a helyzethez. A legrosszabb az volt, hogy egyre több figyelmet próbált magának kicsikarni, különösen olyankor, amikor szoptattam az ikreket. Olyankor fel-alá rohangászott, és kiabált, hogy magára vonja a figyelmemet" - tette hozzá.

Kate ismét azt állította, hogy férjével együtt "valóban felelősségteljes szülők", és nem követtek el semmi bűnt.

Maddie eltűnésének éjszakájáról Kate elmondta: "Azonnal tudtam, hogy nem mehetett ki egyedül a szobából. Egy percig sem kételkedtem abban, hogy valaki elrabolta. Különböző fázisokon mentem keresztül. Először bűnösnek éreztem magam azért, mert nem tudom, mi történt vele. Magamat vádoltam, mert azt hittem, hogy biztonságban van."

Kate szerint az segítette át a nehézségeken, hogy felelős szülőnek tartja magát. "Tudom, hogy a tragédia nem azért történt meg, mert egyedül hagytuk a gyerekeket."

A portugál lapok úgy tudják, hogy az algravei hatóságok nevében a brit rendőrök újra ki fogják hallgatni McCannéket, a család szóvivője azonban azt mondta: a házaspárt még értesítették erről. A Correio da Manha című lap azt is megírta, hogy az ügyben illetékes bíró, pedra Daniel dos Anjos Frias elutasította az ügyész kérését, hogy rendeljék vissza Kate és Gerry McCannt Portugáliába újabb kihallgatásra.

Az újbóli kihallgatásra csak az után kerül sor, hogy a rendőrség megkapja a további DNS-vizsgálatok eredményét a birminghami laboratóriumból - ez kedden vagy szerdán várható.

Közben jó hírt is kapott a McCann-házaspár. Miután két brit szociális munkás múlt csütörtökön egy órát töltött a családdal, a hatóságok úgy döntöttek: nem veszik el tőlük két kisebb gyermeküket, mert nem gondolják, hogy az ikrek veszélyben lennének a szüleikkel, akiket a portugál rendőrök azzal vádolnak, hogy véletlenül megölték Madeleine-t altató túladagolásával.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×