eur:
388.68
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megzsarolták a gyermekéért aggódó világsztárt

Felfüggesztették állásából azt a tisztségviselőt, akinek el kellett volna döntenie: örökbe fogadhatja-e végre Malawiból származó nevelt fiát Madonna. Penstone Kilembét azzal vádolják, hogy pénzt kért az énekesnőtől.

Kilembe a malawi gyermekjóléti szolgálat igazgatója; neki kellett volna eldöntenie, hogy alkalmas-e Madonna és férje, Guy Ritchie a kis David Banda örökbefogadására. A férfinak kedden kellett volna Londonba érkeznie, ahol a tervek szerint Madonnáék házában lakott volna, hogy mindent alaposan megfigyeljen.

A kisfiút tavaly októberben hozhatta el az árvaházból az énekesnő, az örökbefogadást azonban még nem engedélyezték. Az ügyet a szolgálat egyik magas rangú tisztségviselője veszi át.

A malawi kormány előre figyelmeztette a sztárt: ha kiderül, hogy a hamarosan kétéves Davidet másképpen kezeli, mint két vér szerinti gyermekét, a tízéves Lourdes-ot vagy a hatéves Roccót, vagy pedig bármilyen módon lehanyagolja, akkor nem fogadhatja örökbe a kisfiút.

Kilembe tagadja, hogy pénzt kért volna az énekesnőtől.

Madonnát viszont azzal vádolják, hogy a hírnevét és a pénzét kihasználva megsértette a malawi örökbefogadási törvényeket. Az afrikai ország gyermekvédői szerint az énekesnő gyakorlatilag "megvette" Davidet, amikor finanszírozta a gyermekvédelmi szolgálat egyik munkatársának angliai tanulmányait.

Ezt a tényt ugyan a szolgálat nem tagadja, de a két dolognak szerintük semmi közük egymáshoz. "Amikor Madonna az országban járt, hogy segítsen felhívni a világ figyelmét a kétmillió malawi árva helyzetére, megkérdezte, szükségünk van-e segítségre. Elmondtuk neki, hogy nincs elég képzett szociális munkás - és ő azonnal segített. Fizeti egyikük tanulmányait - és mi nagyon hálásak vagyunk neki ezért" - közölte az illetékes tárca egyik magas rangú vezetője.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×