eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Férfifaló és szívtipró szupersztárok - minden idők legnagyobb szerelmei

A sporttól és a sportolóktól finoman szólva sem állnak távol a szívlágyító szerelmi történetek. Az évtizedek során a sajtó is előszeretettel foglalkozott különböző álompárokkal és a néha igencsak megdöbbentő szerelmi történetekkel. Ezekből válogatott a The Times brit lap.

A The Times összeállította minden idők ötven legnagyobb sportos szerelmét. Ezek között vannak mára már legendássá vált kapcsolatok és olyanok is, melyeket azóta már el is feledtünk. Ki emlékszik ma már az angol labdarúgó Sol Campbell és a svájci-szlovák-magyar Martina Hingis szinte szürreális kapcsolatára? (Némi túlzással a teniszezőnő a derekáig ért a labdarúgónak...)

Ha már Martina Hingisnél tartunk: az ezredforduló egyik legjobb női teniszezője igazi férfifaló és szívtipró hírében állt (beceneve is sokat mondó: a fekete özvegy), hiszen "áldozatai" között szerepelt Magnus Norman teniszező, Justin Gimselstob teniszező, Julian Alonso teniszező, ja és Radek Stepanek teniszező.

Utóbbi éppen ezekben a napokban vonul el a világtól, mivel hétfőn jelentették be, hogy felbontják tavaly novemberben kötött eljegyzésüket. "Jó barátok maradnak" - jelentette ki természetesen a (volt) pár szóvivője.

A The Times szerkesztőinek humorérzékét dicséri, hogy a listán szerepel a Chelsea menedzsere, José Mourinho is, akinek legnagyobb szerelme - saját maga. "Jóképű, gazdag, sikeres és brilliáns, hát miért ne?" - teszi fel a kérdést a Mourinho-Mourinho "pár" kapcsán a lap.Az első tíz

10. Martina Hingis és Sergio Garcia

A tizedik helyen a fentebb már kielemezett Martina Hingis szerepel, méghozzá egy 2002-es szerelemmel, ami Sergio Garciához fűzte. Kell-e mondani, hogy az akkor 22 éves fiatalember is teniszezett, nem is akárhogyan, hiszen ekkortájt 4. volt a világranglistán (csakúgy, mint Martina Hingis.) A spanyol aztán Jessica Albával és Nikki Novak modellel vigasztalódott.

9. Kim Clijsters és Lleyton Hewitt


Kim Clijsters és Lleyton Hewitt

Kapcsolatuk nem csak a magánéletre korlátozódott, hiszen 2001-ben vegyespárosban döntőt játszottak Wimbledonban. Mindketten vezették a tenisz világranglistát is, eljegyzésüket 2003-ban kötötték, amikor az ausztrál játékos egy sydney-i hajókiránduláson feltette a nagy kérdést. Kevesebb mint egy évvel később megszületett a nagy válasz is, az esküvőt ugyanis lefújták.

8. Anna Kurnyikova és Mark Philippoussiss

Nem mi specializálódtunk a teniszezőkre, a jelek szerint a sok utazás és a magányos életforma hozza össze a párokat. Mindenesetre Anna Kurnyikova - akire inkább szépsége, mintsem eredményei miatt emlékezünk - és az ausztrál Philippoussiss egy ideig egy párt alkottak. "Hogyan lehet azt mondani egy egészséges, egyedülálló fiatalembernek, hogy aligha jó ötlet egy nagy mérkőzés előtt Anna Kurnyikovával tölteni egy éjszakát?" - tette fel anno a kérdést Pat Cash, az ausztrál válogatott akkori edzője, korábban maga is klasszis teniszező. A jelek szerint sehogy...

7. Ronaldo és Milene Domingues

Végre egy futballista-pár, nem is akármilyen. A brazil Ronaldo és a labdarúgást szintén mesteri fokon űző honfitárs kedvese még együtt költöztek Madridba, ahol Ronaldo a Real, Milene pedig a nagy városi rivális Atlético csapatában szerepelt. A pár 1999-ben házasodott össze, egy évre rá megszületett gyermekük, Ronald is. A névválasztásról Ronaldo a következőket nyilatkozta: "A feleségemmel sokat eszünk a McDonald's-ban, ahol látható Ronald McDonald, ez után neveztük el a kisfiunkat". Nyilván nem ezért, de a házasság 2003-ban felbomlott, azóta Ronaldo viszonylag gyakran váltogatja a partnereit.

6. John Lloyd és Chris Evert

Kis kitérő után vissza a tenisz világába! A britek akkoriban emelkedő csillaga és az amerikai szépség románca ugyanis hatalmas nyilvánosságot kapott a nyolcvanas évek legelején. 1980-ban jótékonysági vegyespáros mérkőzést játszottak a legendás Björn Borg és menyasszonya, Mariana Simionescu ellen. A pályán nyertek, a magánéletben viszont veszítettek: házasságuk 1987-ben véget ért.5. Normar Garciaparra és Mia Hamm

A Boston Red Sox egykori baseballsztárja (jelenleg a Los Angeles Dodgers játékosa) és a női futball legnagyobb szupersztárja 1998-ban találkoztak egy jótékonysági rendezvényen. Miután Mia Hamm elvált egyetemi szerelmétől, 2004-ben összeházasodtak, idén pedig ikerlányaik születtek.


Chris Evert és Jimmy Connors
4. Chris Evert és Jimmy Connors

Igazi álompár volt a tenisz két hatalmas egyénisége. Szerelmük története is legendás: miután 1974-ben mindketten megnyerték egyéniben Wimbledont, a bajnokoknak rendezett ankéton együtt táncoltak. "Életem legboldogabb időszaka volt" - emlékezett vissza később Chris Evert. Sajnos nem tartott sokáig, mert pár hónappal később, röviddel tervezett esküvőjük előtt szakítottak.

3. Faria Alam és Sven-Göran Erikkson és Mark Palios

A titkárnő és a szövetségi kapitány, megspékelve az Angol Labdarúgó Szövetség egyik vezetőjével - klasszikus hármas, amely 2004-ben hónapokig izgalomban tartotta Nagy-Britanniát. A hír, mely szerint a forró vérű Faria Alam mind az angol labdarúgó-válogatott akkori szövetségi kapitányával, Sven-Göran Erikssonnal, mind a szövetség főtitkárával viszonyt folytatott, alapjaiban rendítette meg az angol labdarúgás vezető testületét. Mark Palios lemondott, a svéd szakember viszont kitöltötte a 2006-os világbajnokság végéig szóló szerződését, a rossznyelvek szerint azért, mert túl drága lett volna kirúgni.

2. Pavel Bure és Anna Kurnyikova és Szergej Fjedorov

Egy orosz szerelmi háromszög Amerikában. Két világsztár jégkorongos, egy nő és rengeteg rejtély. Anna Kurnyikova állítólag igent mondott a kezét megkérő Pavel Burénak, mialatt már Szergej Fjedorov menyasszonya volt, aki ráadásul később azt állította, hogy titokban összeházasodtak és el is váltak... Az esküvőt a wimbledoni teniszbajnokság idején tartották, amikor a csapodár hölgy talált egy szabad estét a naptárában. Szergej Fjedorov szerint Kurnyikova flörtjei Pavel Buréval és az énekes Enrique Iglesias-szal tönkretették a kapcsolatukat. "Ez a szerelem rosszabb volt, mint egy influenzaroham. Tovább tartott és jobban le is gyengített" - nyilatkozta később a jégkorongos.

1. Steffi Graf és Andre Agassi

Történetük némileg hasonlít Chris Evert és Jimmy Connors históriájához, csak egyelőre boldogabb végkimenetellel. A német-amerikai pár ugyanis azután kezdett találkozgatni, hogy mindketten megnyerték a francia nyílt teniszbajnokságot 1999-ben. "Steffi reggel 8-tól 10-ig edz én viszont fel sem kelek délig" - mondta Agassi, aki szerelme (nem mellesleg: minden idők egyik legeredményesebb női játékosa) segítségével visszakapaszkodott a világranglista élére. Las Vegasban házasodtak össze 2001-ben, alig egy héttel azelőtt, hogy Steffi Graf életet adott első gyermeküknek, Jaden Gilnek, akinek azóta már testvére is született, Jaz.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×