eur:
394.24
usd:
353.88
bux:
72878.7
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Botrány a repülőtéren: "A légitársaság elveszítette az apámat"

"Elveszítette a tranzitban" a British Airways az egyik 83 éves utasát, aki a légitársaság sorozatos baklövései miatt eltörte a csípőjét, és agyvérzést kapott.

Zafer Ghadban a londoni Heathrow-n keresztül utazott Jordániából Kanadába még júliusban. Az angolul alig beszélő férfi az egész éjszakát a londoni repülőtéren töltötte, ahol elesett, eltörte a csípőjét, és agyvérzést kapott - mindezt a British Airways "felügyelete" alatt.

A férfinak amputálták a lábát, ezért a család tolószéket kért a számára a heathrow-i átszálláshoz. A repülőtér alkalmazottai azonban úgy gondolták, az idő úr lábát meg kellene nézni egy orvosnak, ezért mentőautóval a nyugat-londoni Hillingdon Kórházba szállították.

Onnan azonban csak négy órával a montreali járat indulása után ért vissza a repülőtérre. De már senki nem foglalkozott vele, ő pedig nem tudta, mihez kezdjen, miután lekéste a járatot.

Rá se néztek, hogy jól van-e

Ghadban Montrealban élő lányát különösen az háborította fel, hogy senki nem törődött az apjával; senki nem segített neki átíratni a jegyét, vagy szerezni neki egy szállodai szobát - vagy legalább néha ránézni, hogy jól van-e.

Ráadásul senki nem értesítette a családot sem arról, hogy a férfi lekéste a járatot. Akkor jöttek csak rá, hogy baj van, amikor másnap reggel hiába várták őt a repülőtéren.

Csak ekkor kaptak egy telefonhívást, és tudták meg, hogy az idős embert ismét kórházba szállították. Mivel a csípőjét meg kell műteni, még hónapokig nem térhet vissza Kanadába, a családnak ugyanis nincs húszezer fontja (7,3 millió forintja) arra, hogy hazaszállíttassák. S mivel biztosítása sincs, a családnak kell fizetnie a műtét és a kórházi ápolás költségét.

Sem bocsánatkérés, sem információ

A családot az is mélységesen felháborítja, hogy a légitársaság még csak elnézést sem kért - és semmiféle információt nem adott arról, hova lett az idős ember csomagja.

A légitársaság szóvivője beszámolt arról, hogy a család panaszát még vizsgálják. "A British Airways gondoskodik minden utasának kényelméről, és tiszteletben tartja emberi méltóságát. A légitársaság üzleti politikájának része, hogy segítünk minden olyan utasnak, aki mozgásában korlátozott" - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

A nyelvi modellek most számolni tanulnak, ennek éljük jelenleg a forradalmát.  Ugyan a chatelő robotok a banki rendszerekben még buták, de pár év múlva felülmúlhatják az emberi tanácsadókat, ez meghozhatja a bizalmat is feléjük. A klasszikus befektetési alapok hosszú távon átalakulnak, a személyes tanácsadás pedig a leggazdagabbak luxusa lesz, ám mindeközben olyan befektetési tanácsok lesznek elérhetők az átlagember számárais , amelyre eddig nem volt lehetőség. A jövő pénzügyeiről és az AI ebben betöltött szerepéről volt szó a Portfolio Future of Finance rendezvényének első szekciójában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×