eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Még nem tudni, ki lesz az áldozat a Hitler elleni merényletről szóló filmben

Hiába tiltakoztak sokan, Németországban megkezdődött az Adolf Hitler ellen 1944-ben elkövetett merényletkísérlet történetét bemutató film forgatása. Igaz, a készítők még nem tudják, ki alakítja majd a Harmadik Birodalom vezérét.

A Rubicon munkacímű film körül - amelyet a Babelsberg Stúdióban kezdtek forgatni, ott, ahol Leni Riefenstahl, Hitler kedvenc propagandafilmese is sokat dolgozott - korábban is forrtak az indulatok, amiért annak főszerepét Tom Cruise, a szcientológiai egyház tagja kapta.

A német kormány nem ismeri el a szcientológiai egyházat, amely Berlin szerint a pénzszerzést álcázza csupán vallási köntösben.

Az amerikai színész a vezér ellen összeesküvést szövő SS-tiszt, Claus von Stauffenberg szerepét játssza. A hírt a tettéért kivégzett katona fia felháborodással fogadta.

A film rendezője, Bryan Singer azt szeretné, ha Hitlert német színész alakítaná, vagy legalább olyan, aki németül tökéletesen beszél. A jelöltek között van Bruno Ganz, aki már bújt a náci birodalom vezérének bőrébe A bukásban, és Armin Müller-Stahl, aki azonban a hírek szerint már egy Thomas Mann művéből készülő produkcióhoz kötelezte el magát.

Harmadik lehetőségként ott van még az amerikai-német Liev Schreiber, aki szintén szerepelt már hasonló témájú filmben, a Hitler - A Sátán felemelkedésében.

A film szereposztása - az egyik kulcsszereplő hiányában is - figyelemreméltó. Ott van a stábban Kenneth Branagh, a leginkább Shakespeare-feldolgozásairól híres ír színész, Stephen Fry, Bill Nighy és két német kollégájuk A bukásból, Thomas Kretchmann és Christian Berkel.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×