eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Fideszes képviselő: "Letepertek és fojtogattak a rendőrök"

Az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték a rendőrök Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, akit vasárnap éjjel az Alagút utcánál igazoltattak.

Lengyel Zoltán az MTI-nek elmondta: vasárnap éjjel 11 óra körül állította meg autóját három, a képviselő elmondása szerint azonosítószámot nem viselő rendőr az Alagút utcánál.

A honatyánál nem voltak papírok, ezért telefonon felhívta egyik közeli hozzátartozóját, hogy vigye a helyszínre az iratait.

A Fidesz képviselője azt mondta: a rendőrök ezután kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Lengyel Zoltán ott tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.

A honatya sérüléseiről a János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán elmondása szerint a kezén, a lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.

Arra a kérdésre, hogy hivatkozott-e mentelmi jogára, illetőleg közölte-e a rendőrökkel, hogy országgyűlési képviselő, Lengyel Zoltán elmondta: megemlítette, de a helyszínen nem tudta ezt igazolni, mivel csak az országgyűlési parkolásra jogosító kártyája volt kocsijában.

Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta: szándékában áll feljelentést tenni az őt bántalmazó rendőrök ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×