eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Családi tragédia - anyagi okok miatt végzett a gyermekeivel és magával

Anyagi ellehetetlenülésükkel és a család megbomlásával indokolta szörnyű tettét búcsúlevelében az a hatgyerekes családanya, aki két kétéves ikerfiával kivetette magát egy 8. emeleti ablakból még vasárnap este Debrecenben.

Kormos János rendőr alezredes hétfőn a cívisvárosban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón az asszony hátrahagyott négyoldalas búcsúleveléből idézett, amelyet férjének írt.

A búcsúlevél egészét, bár az asszony kifejezetten kérte, a rendőrség nem hozza nyilvánosságra - mondta a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, hozzátéve, hogy a levelet átadják a férjnek, aki majd eldönti, hogy megismerteti-e a közvéleményt annak teljes tartalmával.

Kormos János elmondta: szemtanút még nem talált a rendőrség, így pillanatnyilag nem tudják, hogy az anya együtt ugrott-e ki a gyerekekkel, vagyis előbb kivetette őket az ablakon, majd utánuk ugrott.

Az asszony, tettét megelőzően, egy ismerősével találkozott. Vele volt a két iker és az egyik lánya, de - a tanú vallomása szerint - semmi előjele nem látszott rajta zaklatottságnak, vagy annak, hogy milyen szörnyű dologra készül.

Nem sokkal ezután az anya a lányát boltba küldte, az ikrekkel pedig felkereste azt a házat, ahol korábban két évig albérletben laktak, s a 8. emeletre ment és megtörtént a tragédia.

A búcsúlevél tartalmából a rendőrök csak annyit ismertettek, hogy a férj két hete költözött el a családtól, így az anya a 6 gyerekkel kilátástalan helyzetben maradt, szinte filléres gondjai voltak.

A 35 éves anya egy 9, egy 12, egy 14, és egy 16 éves gyereket, három lányt és egy fiút hagyott hátra.

A rendőrök a gyámhatóságot is értesítették az ügyről, s később derül ki, hogy az apa, vagy esetleg a rokonok nevelhetik-e a gyerekeket, vagy más megoldást kell találni az elhelyezésükre.

Az ügyben a rendőrség folytatja az eljárást.

Címlapról ajánljuk
A hatalmi versengés színtere lett a mélytengeri bányászat, felforgathatja a világot

A hatalmi versengés színtere lett a mélytengeri bányászat, felforgathatja a világot

Ahogy a világban terjednek a szén-dioxid-kibocsátást csökkenteni hivatott zöld technológiák, az előállításukhoz szükséges kritikus fontosságú ásványok iránti igény is nő. Bányászatuk egyre drágább, lelőhelyeik pedig néhány országban koncentrálódnak, ami kockázatot jelent a globális ellátás szempontjából. Sokak szerint a megoldás a tengerek mélyén keresendő, a világ óceánjainak és tengereinek fenekén ugyanis nagy mennyiségben találhatók kritikus ásványok. A formálódó mélytengeri bányászat ezen ásványkincsek kiaknázását célozza, azonban e tevékenység megítélése – noha még el sem kezdődött – rendkívül ellentmondásos.

Romániában már több halálos áldozata van az esőzéseknek

Az ítéletidő Galac megye 19 települését érintette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Lesújtó képet festettek a magyar oktatási rendszerről

Lesújtó képet festettek a magyar oktatási rendszerről

Az OECD friss "Education at a Glance" jelentése részletes áttekintést nyújt a tagországok oktatási rendszereiről. A jelentés szerint Magyarországon a középfokú végzettség nélküli felnőttek jelentős hátrányban vannak a munkaerőpiacon. Ráadásul akiknek a szülei nem rendelkeznek középfokú végzettséggel, nagyon kis eséllyel szereznek diplomát. A jelentés rávilágít, hogy az oktatási rendszer finanszírozása Magyarországon alacsonyabb szinten áll az OECD átlagához képest. Megállapítják, hogy itthon – csakúgy mint sok más országban – komoly pedagógushiány van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×