eur:
395.39
usd:
356.42
bux:
72644.63
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Többé nem beszél a nővérével, aki hagyta volna meghalni

Csak a csontvelő-átültetés menthetett volna meg a haláltól egy férfit Nagy-Britanniában, nővére azonban, akinek szövetei alkalmasak lettek volna az átültetésre, megtagadta a segítséget. A háromgyermekes apán végül egy amerikai donor segített, de a férfi megfogadta: többet nem találkozik testvérével.

Nővérével és saját édesanyjával is megszakította a kapcsolatot az a férfi, akinek csontvelő-átültetéséhez egész Nagy-Britanniában nem találtak donort, családja pedig hátat fordított neki.

A férfi először nagyon szerencsésnek érezte magát, amikor kiderült, hogy nővére segíthet rajta. Azonban csalódnia kellett, amikor a testvére ezt megtagadta.

A 46 éves családapa azóta felépült, de megfogadta, hogy sem ő, sem a felesége vagy gyermekei nem találkoznak többet azokkal a rokonokkal, akik hagyták volna meghalni.

"Nem érdekelte őket, hogy a három gyermekem árván, a feleségem pedig özvegyen marad" - mesélte a férfi, aki éppen a lányának a hatodik születésnapján tudta meg, hogy leukémiás.

A férfi elmondta, hogy nővére mindig is féltékeny volt rá, hiszen ő már akkor egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője volt, hat számjegyű fizetéssel, amikor nővére elindult a tanítói pályán.

Először édesanyja és nővére is azt mondta neki, hogy mindenben segíteni fogják, és Simon Petty ennek tudatában fogott bele a kemoterápiás kezelésbe. Később azonban ezek a rokonok elmaradoztak a kórházból.

Simon rákérdezett az édesanyjánál a történtekre, aki azt mondta, hogy a nővére, Helen nem akar átesni azokon az eljárásokon, amelyek az átültetéssel járnak.

A beavatkozás számára néhány injekciót jelentett volna, valamint egy hét lábadozást, sebészeti beavatkozásnak azonban nem kellett volna alávetnie magát.

Amikor a férfi erre azt felelte, hogy élete múlhat mindezen, édesanyja azt válaszolta: "előfordul, hogy egyesek hamarabb meghalnak, mint mások, és ezt el kell fogadnunk".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×