eur:
395.3
usd:
356.35
bux:
72442.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Spicces volt az antialkoholista francia elnök? - videó

Finoman fogalmazva is furcsára sikerült Nicolas Sarkozy francia elnök sajtótájékoztatója a G8-as csúcson orosz kollégájával folytatott megbeszélése után. A közismerten antialkoholista francia köztársasági elnök a videófelvételek tanúsága szerint kissé spiccesnek tűnt, bár a franciák védik a köztársaság első emberét.

Meglehetősen bizonytalannak és vicces kedvűnek tűnt Nicolas Sarkozy, amikor a múlt heti G8 csúcson sajtótájékoztatót tartott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélései után.

A bevallottan antialkoholista francia államfő a késve megkezdett tájékoztató elején - kevés sikerrel - megpróbálta visszafojtani mosolygását, és láthatóan nem tudta, mit is mondjon a sajtó összegyűlt képviselőinek.

"Szeretnék, ha válaszolnék a kérdéseikre?" - fordult az újságírókhoz széles mosollyal az arcán. "Nos, vannak egyáltalán kérdések?" - tette hozzá.

A közelmúltban megválasztott Nicolas Sarkozy - akinek így értelemszerűen ez volt az első G8-csúcsa - a vállát vonogatta és sóhajtozott, miközben behelyezte a fülhallgatót.

Mindenki erről vitatkozik

Az esetről készült videó természetesen ezekben a napokban a legnagyobb szenzáció Franciaország-szerte, annak ellenére, hogy a francia tévétársaságok megtagadták a felvétel sugárzását.

"Nicolas Sarkozy egy Vlagyimir Putyinnal folytatott megbeszélésről érkezett és egyértelműnek tűnt, hogy nem csak vizet fogyasztott" - mondta az egyik jelenlévő belga újságíró, Eric Boever.

A francia sajtó azonnal védelmébe vette a francia államfőt és később Eric Boever is visszakozott, mondván: nem akarta azt sugallni, hogy Nicolas Sarkozy részeg volt.

Szégyen, vagy emberi gyengeség?

Természetesen erősen megoszlanak a vélemények a francia internetes fórumokon. Egyesek szerint Nicolas Sarkozy szégyent hozott Franciaországra, mások szerint az elnök felelőtlen volt, amikor fontos, az egész világ sorsát meghatározó döntések idején ilyen állapotba került (ha került).

Ugyanakkor sokan azt írták, hogy az államfőnek akár jól is jöhet a felvétel, hiszen emberibbé teszi - különösen egy borkultúrájáról híres nemzet esetében...

Mit mond Sarkozy?

A francia elnök később csak annyi kommentárt fűzött a történtekhez, hogy nagyon jól sikerült a Vlagyimir Putyinnal folytatott megbeszélése. Olyannyira, hogy a két politikus megadta egymásnak a mobilszámát is...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×