eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Hatalmas teherszállító hajók adnak vészjelet Ausztrália partjainál

Három hajó is vészjelzést adott le, miután egy negyedik korábban megfeneklett Ausztrália partjainál a rossz időjárási körülmények miatt.

Hatalmas erőket mozgósítottak az ausztrál hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozzák a Sea Confidence nevű teherhajó megfeneklését, amely az új-dél-walesi partoktól mindössze másfél kilométerre jelezte, hogy bajba került.

A hajó saját, maximális fordulatszámon dolgozó motorjai nem voltak képesek megakadályozni, hogy a jármű a part felé sodródjon, ezért vontatóhajókat rendeltek a helyszínre, hogy mélyebb vizekre segítsék a Sea Confidence-t.

A 190 méter hosszú, több mint 39 ezer tonnányi rakományt befogadni képes hajó végül megfeneklett, péntek reggel azonban távolabb sodorta a parttól a viharos hullámverés.

A hajózási hatóság attól tart, hogy legalább még két hajót, a Coral Emeraldot és a Betist vetett partra a víz, vagy legalábbis fennáll ennek a veszélye.

A korábban megfeneklett Pasha Bulker 21 fős legénységét már kimentették a teherhajóról.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×