eur:
396.46
usd:
360.15
bux:
71984.74
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Sokkoló képek a haldokló Diana hercegnőről

Hatalmas botrányt kavart Nagy-Britanniában az egyik televízióállomás terve, mely szerint a Diana hercegnőről sugárzott dokumentumfilmben eddig nem látott képeket mutatnának be a haldokló hercegnőről. Károly brit trónörökös elős felesége 1997 nyarán veszítette életét egy párizsi autóbalesetben.

Diana: szemtanú az alagútban címmel sugárzott volna dokumentumfilmet a brit Channel 4 tévécsatorna a hercegnőről. A filmben először mutatták volna be azokat a képeket, melyeket egy francia paparazzo készített nem sokkal az 1997. augusztus 31-i baleset után.

A képek között az egyiken a haldokló Dianát éppen lélegeztetni próbálja egy orvos. Más felvételeken az látszik, amint a hercegnőt megpróbálják kiszabadítani az összetört Mercedesből.

Több politikus is felszólította a csatornát, hogy fontolja meg a műsor sugárzását. "Nem ártana emlékezni arra, hogy Diana nem csak közszereplő, de édesanya is volt. Az ilyen típusú emlékezés mélyen lesújthatja Vilmos és Harry hercegeket" - jelentette például ki a konzervatív kulturális árnyékminiszter.

Hugo Swire éppen ezért arra hívta fel a Channel 4 televízió figyelmét, hogy mint közműsorszolgáltató, álljon el a film sugárzásától.

A tévé ugyanakkor azt állítja, hogy valódi közigény mutatkozik a baleset után történt eseményekkel kapcsolatban. A Channel 4 szóvivője hangsúlyozta: alaposan végiggondolták döntésüket.

Diana hercegnő és szeretője, Dodi Fayed 1997. augusztus 31-én éjszaka veszítették életüket egy párizsi autóbalesetben.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Hétfőn jelentette be a Mol, hogy sikerült megállapodnia az Oroszországból Ukrajnán át érkező kőolaj folyamatos tranzitszállításáról. Az InfoRádió Hortay Olivért, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetőjét kérdezte a részletekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×