eur:
388.62
usd:
370.84
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Prérifarkast fogtak New Yorkban

Hatalmas rendőrségi akcióval sikerült elfogni azt a prérifarkast, amelyet vasárnap reggel óta kerestek a New York-i Central Parkban.

A vadállat, amelyet futók vettek észre a város legnagyobb parkjában, kétszer is elmenekült a rendőrök elől, mire kábító lövedékek segítségével sikerült elfogniuk.

Az üldözői által Hal névre keresztelt prérifarkas a szakemberek szerint valószínűleg a New Yorktól északra található Westchester megyéből tévedt a nagyvárosba. Kiüríteni nem kellett a Central Parkot, mert a prérifarkasok természetüknél fogva elkerülik az embereket.

A vasárnap reggel óta üldözött állatot először kedden sikerült meglőni kábító lövedékkel, de így is elszaladt. Szerdán sikerült a park délkeleti részén bekeríteni, de beugrott a tóba és elúszott a jégpálya irányába. Végül a jégpálya északi részén fogták el.

A prérifarkas most egy vadállatoknak fenntartott rehabilitációs központba kerül New York állam északi részén.

Ez nem az első eset, hogy prérifarkast találtak a 341 hektáros Central Parkban. 1999-ben már egy másik példány is betévedt a parkba, amely most egy New York-i állatkertben él.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×