eur:
388.55
usd:
370.73
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Hajtóvadászat a faoroszlán után

Fegyverrel felszerelkezve vadászott egy elszabadult oroszlánra egy brit szafari park személyzete. Csak akkor jöttek rá, hogy egy fából készült vadállattal van dolguk, és a riasztás nem volt más, mint gyakorlat, amikor végre bekerítették, és el akarták kábítani.

A vadőröket azzal riasztották a wiltsi Longleat parkban, hogy az egyik oroszlán elszabadult. A halálra rémült munkatársak biztonságos helyre terelése után sikerült is megtalálniuk a vadállatot.

Végül autókkal körbefogták, és úgy döntöttek: elkábítják. Ekkor jöttek csak rá, hogy a szafari park főnökei "tréfát űztek" velük, és egy fából készült oroszlánt próbáltak elfogatni.

Az élesnek álcázott gyakorlaton jól teljesítettek a park alkalmazottjai - írja a The Sun című brit bulvárlap.

Longleatben a park 40 évvel ezelőtti megnyitása óta soha nem volt példa arra, hogy egy oroszlán elszabadult volna.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×