eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Résztvevők az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott ünnepi megemlékezésen Budapesten, a Millenáris Parkban 2024. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Két kisebb incidens is volt Orbán Viktor beszédének helyszínén

A biztonságiak közbeléptek.

Momentumosok bejutottak egy molinóval a Millenáris Parkba, ezután verekedéssé fajult a helyzet - írta az Index helyszíni tudósítása, miután kérdésükre ezt a szervezők is megerősítették.

Frissítés: délután a Momentum közölte, hogy a biztonságiak vették el a molinót az aktivistáiktól, a két nőt kikísérték a közönségből. Az esetről videó is készült. Verekedésről nincs szó a közleményben, és a videón sem látható ilyesmi. A rendőrség egyébként azt közölte, a rendezvényen történt verekedésről nem tud.

Később egy férfi megpróbált odafutni a miniszterelnökhöz a beszéde után, ezért Orbán Viktor biztonsági őrök kíséretében hagyta el a helyszínt. A férfit a biztonságiak elfogták, és kisebb dulakodás után elvezették. Egyelőre nem ismert, mi volt a férfi szándéka.

Abból nem lett a vitánál nagyobb dolog, hogy Puzsér Róbert publicista társaival és egy méretes molinóval próbált bejutni a beszéd közönsége közé. A hvg.hu tudósítása szerint Puzsér előbb a szervezőkkel vitatkozott, majd rendőrök is érkeztek. Időközben a miniszterelnök beszédének vége lett.

Frissítés: elfogtak egy embert a Millenárison, akinél tapétakés is volt – cikkünk itt olvasható.

(A nyitókép illusztráció: az ünnepi műsor megtekintői a Millenárison 2024. október 23-án.)

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×