eur:
396.14
usd:
354.85
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Mentőhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázisnál Miskolcon az átadóünnepsége napján, 2023. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Mentőhelikoptert kellett küldeni az árvíz miatt elzárt Kisorosziba

Az Országos Mentőszolgálat egységeinek három beteget kellett vasárnap kórházba szállítania árvíz által elzárt településekről, mindhárom esetben jól működött a segítő szervezetek közötti együttműködés.

Vasárnap a hajnali órákban egy 5 éves kislányt hoztak ki csónakkal Kisorosziból a napok óta a helyszínen állomásozó kaposvári önkéntes tűzoltók, majd a gyermeket az Országos Mentőszolgálat mentőegysége vakbélgyulladás gyanúja miatt szállította kórházba.

Dél körül a Magyar Honvédség Airbus H225M típusú helikopterével hoztak ki egy nőt a víz fogságába esett Kisorosziból, akit a mentők az újpesti hadikikötőnél vettek át és hasi panaszok miatt szállítottak kórházba - olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében.

Késő délután a mentőket combnyaktörés miatt riasztották Esztergom szárazföldi úton nem megközelíthető részébe. A mentőegység a felszereléssel együtt csónakkal jutott el a beteghez, akit állapotstabilizálást követően a katasztrófavédelem gumitestű kishajója szállított a mentőautóhoz, amellyel stabil állapotban kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×