eur:
393.07
usd:
352.33
bux:
73124
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megvan a kötcsei piknik időpontja, ahol Orbán Viktor is felszólal

Ez lesz a 23. alkalom, hogy megrendezik a találkozót, a vendégek már meg is kapták a meghívójukat.

„Legyen béke már” mottóval a kötcsei Dobozy-kúrián tartják meg a rendezvényt szeptember 7-én, jövő hét szombaton – írja az atv.hu. A fővédnök és a főszónok is Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

A kötcsei piknik csúcspontja hagyományosan Orbán Viktor beszéde, amit a miniszterelnök zárt körben mond el kormányközeli újságírók, közéleti szereplők, művészek előtt.

Az eddigi találkozókon a résztvevők elmondása szerint a miniszterelnök a tusnádihoz hasonló beszédeket mondott, kifejtve a kormányzati válaszokat a világpolitikai eseményekre, változásokra, a bekövetkezett „tektonikus mozgásokra”.

A hírportál a forrásaira hivatkozva azt írja, Orbán Viktor tavaly szeptemberben elhangzó szavai „megnyugtatóak voltak” a kormány lépéseit illetően. Hozzáteszik, habár a szomszédban háború dúl, semmiféle kapkodás jeleit nem érzékelték a miniszterelnök akkori beszédében.

Címlapról ajánljuk
Tudósok szerint a majomhimlő nagyobb kihívást jelent, mint korábban gondolták

Tudósok szerint a majomhimlő nagyobb kihívást jelent, mint korábban gondolták

Európai és amerikai tudósok szerint a majomhimlő vírusa gyorsabban mutálódik, mint azt eddig gondolták, és olyan helyeken fertőz, ahol nem állnak rendelkezésre a védekezéshez szükséges eszközök. További nehézséget okoz, hogy a különböző variánsok miatt egyszerre több járványhullám is van, eltérő vírusterjedéssel.

Szabó László: 68 aranyéremért utazunk Párizsba – kezdődik a paralimpia

Tizenhét nappal a párizsi olimpia záróünnepsége után szerdán elkezdődnek a paralimpiai játékok a francia fővárosban. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban elmondta: azt várja a magyar sportolóktól, hogy őrizzék meg a helyüket a világ élvonalában, és Tokióhoz hasonlóan szerepeljenek az éremtáblázaton, illetve a nemzetek pontversenyében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 28. 10:17
×
×
×
×