eur:
390.37
usd:
358.82
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
mentőhelikopter
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Hőgutát kapott egy postás, mentőhelikoptert kellett küldeni érte, de nem élte túl

Kelebián kedden megdőlt az országos melegrekord, egy nappal később az utcán lett rosszul egy kézbesítő.

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők – írja a baon.hu. A lap később azt írta, a középkorú férfit a kiskunhalasi kórház intenzív osztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

Az eset még szerdán történt, egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az országos napi melegrekord 41,6 fokkal. A portál információi szerint egy kiskunhalasi postás helyettesítette Kelebián a kollégáját, a rendkívüli hőségben azonban összeesett az utcán. Járókelők találtak rá eszméletlen állapotban, mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett Kelebiára.

Azt követően tudták csak mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

Pénteken egy globális informatikai probléma több iparágban komoly fennakadásokat okozott, több légitársaság leállította járatait, de amelyek nem, ott is késések, fennakadások jelentkeztek, egyes műsorszolgáltatók leálltak, a banki szolgáltatásoktól az egészségügyig világszerte rendszerproblémák léptek fel, az informatikai hiba a ferihegyi repülőtér működését is érinti. A Crowdstrike kiberbiztonsági cég Falcon Sensor nevű szoftvere a Microsoft Windows összeomlását okozza, a problémát délutánra elhárították, de a negatív hatások még tartanak. Ez lehet a világ valaha volt legnagyobb hatású informatikai kiesése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×