eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke beszédet mond, mellette Kunhalmi Ágnes társelnök a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lemondtak az MSZP társelnökei

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre a párt gyenge választási szereplésével indokolta a távozást.

Az MSZP társelnökei a párt országos választmányi ülésén jelentették be lemondásukat. Az Index szerint vélhetően a párt többi politikusának nyomására hozták meg ezt a döntést. Kunhalmi Ágnes a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként folytatja a munkát.

Komjáthi Imre az ATV- nek nyilatkozva megerősítette a hírt. Úgy tudni, hogy a napokban több szocialista politikus – köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó – szorgalmazta a tisztújítást. Az MSZP a honlapján már módosította is a névsort, a két politikus nem szerepel a vezetőségi tagok között.

"A mai napon lemondtam az MSZP társelnöki tisztségéről"

– közölte Kunhalmi Ágnes a Facebookon. Még hozzátette: szombaton tartotta meg az MSZP a választások óta az első választmányi ülését, és ott jelentette be először a döntést.

A politikus arról írt a bejegyzésében, hogy „továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül”. A saját további feladatairól azt írta, hogy „a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét”.

A XVIII. kerület polgárai, minden baloldali polgár és minden magyar állampolgár számíthat rám a következő években is

– hangoztatta Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP most lemondott társelnöke a DK–MSZP–Párbeszéd-koalíció választásokon elért, mindössze 367 ezer szavazatot számláló, gyenge eredménye után úgy fogalmazott, hogy „rendkívül csalódott”.

A másik társelnök, Komjáthi Imre is posztolt a lemondásáról, ő azt írta, hogy „munkásemberként úgy tanulta, hogy mindennek van következménye, ezért a kongresszustól kapott bizalmat, és a társelnöki mandátumot visszaadja azoknak, akiktől kapta, vagyis az MSZP közösségének”.

Vállalni kell a felelősséget, és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből – hangsúlyozta.

A választási kudarc után a Momentum elnöke, Donáth Anna is lemondott, Dobrev Klára pedig bejelentette a DK-s árnyékkormánya végét. Gyurcsány Ferenc ugyan szintén beszélt a lemondás lehetőségéről, de még nem hozott ilyen döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×