eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom digitalizációért felelős alelnöke nyilatkozik a közmédiának a párt eredményváró rendezvényén, a Normafa Club House-ban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Most egy pártelnök jelentette be a lemondását a rossz választási eredmény miatt

Gattyán György Megoldás Mozgalmának elnöke egy rövid videóval jelentkezett, és üzent több más pártnak is.

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy lemondtam a MEMO elnöki posztjáról – írta a Facebookon megjelent videója mellé kedden Huszár Viktor, Gattyán György pártjának vezetője. A Megoldás Mozgalom éléről távozó vezető hasonló felelősségvállalást vár el mindazon politikusoktól, akik elégtelen eredményt értek el a június 9-i választásokon.

"EP-listavezetőként sajnos a 2022-es választásokhoz képest visszaeső eredményt értünk el, 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságunk, ami számomra elfogadhatatlan. Ezért, hogy önazonos és hiteles maradjak, úgy döntöttem, hogy felajánlom a lemondásomat. Most mint MEMO elnök, talán az egyik utolsó hozzászólásomat látjátok, de mint memoalapító, én mindörökre memós maradok. Mindent megteszek azért, hogy Magyarországon változás legyen" – vázolta, majd megköszönte a bizalmat az idén a pártra szavazó 80-90 ezer embernek, illetve azoknak, akik 2022-ben őket választották.

Korábban lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre. Gyurcsány Ferenc, a Párbeszéd Magyarországért elnöke arról beszélt, még dolgoznak azon, milyen következménye legyen a gyenge szereplésüknek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×