eur:
395.35
usd:
368.45
bux:
70636.44
2024. június 24. hétfő Iván
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Önkéntesek is segítenek a hajóbaleset áldozatainak felkutatásában - videó

Tovább keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnt öt embert, a BRFK azt kéri a lakosságtól, hogy aki tud valamit a történtekről jelezze a 112-es segélyhívószámon.

Kedden is tovább keresik a hétvégi hajóbalesetben eltűnt öt embert - erősítette meg az InfoRádióban Dóka Imre tűzoltó őrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője arról számolt be, hogy szombaton 23.19-kor kaptak jelzést a balesetről, ezután mozgósították a keresőcsapatokat.

"A katasztrófavédelem a parton, a vízen, a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya mellett több önkéntes tűzoltó egyesület, illetve önkéntes mentőszervezet is segíti a kutató-mentő munkát" - mondta Dóka Imre. Hozzátette, hogy az eltelt idő miatt nagyon kicsi a túlélés esélye, ezért már az áldozatok után kutatnak.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, jelentsék be a 112-es segélyhívószámon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×