eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Önkéntesek is segítenek a hajóbaleset áldozatainak felkutatásában - videó

Tovább keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnt öt embert, a BRFK azt kéri a lakosságtól, hogy aki tud valamit a történtekről jelezze a 112-es segélyhívószámon.

Kedden is tovább keresik a hétvégi hajóbalesetben eltűnt öt embert - erősítette meg az InfoRádióban Dóka Imre tűzoltó őrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője arról számolt be, hogy szombaton 23.19-kor kaptak jelzést a balesetről, ezután mozgósították a keresőcsapatokat.

"A katasztrófavédelem a parton, a vízen, a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya mellett több önkéntes tűzoltó egyesület, illetve önkéntes mentőszervezet is segíti a kutató-mentő munkát" - mondta Dóka Imre. Hozzátette, hogy az eltelt idő miatt nagyon kicsi a túlélés esélye, ezért már az áldozatok után kutatnak.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, jelentsék be a 112-es segélyhívószámon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×